Hrvatski vojni ataše dva puta je odbio rusku prosvjednu notu. Zvat će ga i treći put?

04.03.2022. 13:41:00

Na razgovor su ga pozvali tijekom srijede i četvrtka, a zbog 'hrvatske tvrdoglavosti', javno je morao reagirati glasnogovornik ruskog Ministarstva obrane, general Igor Konašenkov

Hrvatski vojni ataše u Moskvi, Željko Akrap, dva je puta odbio primiti rusku prosvjednu notu, tvrde ruski izvori.

Na razgovor su ga pozvali tijekom srijede i četvrtka, a zbog 'hrvatske tvrdoglavosti', javno je morao reagirati glasnogovornik ruskog Ministarstva obrane, general Igor Konašenkov. Rekao je da su ogorčeni jer je, kako kaže, oko 200 plaćenika iz Hrvatske stiglo u Ukrajinu kako bi se priključili nacionalističkom bataljunu na jugoistoku Ukrajine.

Najvjerojatnije je mislio na bataljun Azov jer su vojnog atašea prozvali da je 2015. Denis Šeler ilegalno sudjelovao u 'diverzijama' na jugozapadu Ukrajine i formirao postrojbu uz pomoć plaćenika iz Lijepe naše.

Podsjetimo, Akrap je Rusima odgovorio da MORH niti bilo koja druga institucija u RH nemaju veze s pojedincima koji se možebitno nalaze u Ukrajini i o tome nemaju nikakvu informaciju, javili su u četvrtak iz MORH-a.

S obzirom na 'javni pritisak', odnosno snimanje drugog odbijanja, nije isključena mogućnost da će atašea pozvati i treći put.

Izvor: 24sata/Foto: Ministarstvo obrane Rusije

Izvorni autor: Bogdan Blotnej/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.