Hrvatski vojnici pobijedili u Poljskoj

05.10.2020. 19:02:00

Pripadnici 6. hrvatskog kontingenta NATO aktivnosti Ojačane prednje prisutnosti u Republici Poljskoj odnijeli su pobjedu na nogometnom turniru u organizaciji uprave Biala Piske, grada u blizini sjedišta Borbene Grupe Poljska, koji je održan u Rakowo Malem 3. listopada 2020. godine.

Na turniru je sudjelovalo osam momčadi, a među njima i predstavnici Hrvatske, Rumunjske, SAD-a te poljske 15. mehanizirane brigade. Hrvatski su pripadnici još jednom potvrdili primat u nogometu, ne samo u Borbenoj grupi, nego i u ogledima s pripadnicima Poljske vojske i civilnim nogometnim momčadima. Pripadnik 6. hrvatskog kontingenta, vojnik Marko Predovan proglašen je najboljim vratarom turnira.

Povod za organizaciju nogometnog turnira bilo je otvaranje nogometnog igrališta u Rakowo Malem, a čiju je izgradnju prošle godine započela inženjerijska postrojba iz sastava Američkog kontingenta Borbene grupe Poljska. Projekt je bio zaustavljen zbog izbijanja pandemije, ali zahvaljujući povoljnoj epidemiološkoj situaciji u Mazurskoj regiji, radovi su privedeni kraju.

U ovoj prigodi gradonačelnica Biala Piske, Beata Sokolowska, rekla je kako bi ovaj projekt, bez pomoći Borbene grupe Poljske, za lokalno stanovništvo bio neizvediv. Zbog uključenosti u civilni život, lokalne vlasti i stanovništvo Borbenu grupu Poljska doživljavaju dijelom zajednice, a dobrobit vojno-civilne suradnje je obostrana.

Izvor: ig/Direktno.hr/Foto:HRVCON/NATO

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.