Hrvatskim vojnicima povećane naknade: Evo koliko će dobivati za stražu, terenski rad, dežurstva…

14.09.2023. 16:16:00

Ministar obrane Mario Banožić donio je odluke koje su stupile na snagu u četvrtak, 14. rujna, i kojima su propisani novi iznosi naknada za posebne oblike rada u službi (terenski uvjeti, stražarska služba i dežurstvo), kao i novi iznosi naknada za stanovanje.

Pripadnicima Hrvatske vojske naknade u terenskim uvjetima i naknade za stražarsku službu povećane su i sada iznose 27 eura neto, dok subotom, nedjeljom, blagdanima i ostalim neradnim danima te naknade iznose 32 eura neto.

Također, povećane su i naknade za dežurstvo te sada iznose 20 eura neto, odnosno vikendom, blagdanima i ostalim neradnim danima 25 eura neto.

“Ministarstvo obrane nastavlja raditi i na poboljšanju kvalitete življenja pripadnika Hrvatske vojske u mjestima njihove službe, pa su tako naknade za stanovanje povećane za oko 50 posto”, javlja MORH.

Konkretno, u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Zadru, Puli i Osijeku naknada za stanovanje sada iznosi 480 eura neto (iznosila je 319 eura neto), dok u Vukovaru, Vinkovcima, Požegi, Varaždinu, Karlovcu, Sinju i Benkovcu iznosi 340 eura neto (iznosila je 226 eura neto).

Izvor: n1/ Foto: Nataša Božić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.