HRVATSKU I NJENE NAVIJAČE JE POTPUNO RAZBJESNIO: Modrić je o njemu sve rekao, oni ga ipak nagradili! Vatreni ga neće zaboraviti

28.12.2022. 16:14:00

Daniele Orsato sudac koji je hrvatskoj javnosti ostao u lošem sjećanju po suđenju na utakmici Argentina – Hrvatska (3:0), dobitnik je petog izdanja Međunarodne nagrade Giulio Camapanati, namijenjene najboljem sucu Svjetskog i Europskog prvenstva, piše 7dnevno.

Podsjetimo, talijanski sudac Daniele Orsato je kod 0:0 nakon oko pola sata igre dosudio penal za Argentinu nakon sudara u 16-ercu u kojem su bili Dominik Livaković na hrvatskoj i Julian Alvarez na argentinskoj strani. Lionel Messi je iz penala zabio za 1:0, ubrzo je slijedio i drugi argentinski gol, a kako se pokazalo, Hrvatska se od takvog šoka nije oporavila u nastavku susreta.

Nakon polufinala kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić je žestoko kritizirao Orsata. “Argentina je pošteno pobijedila, bila je bolja, zaslužila je, ali te se stvari moraju spomenuti, što inače ne radim. Ne volim pričati o sucima, ali ovaj (Daniele Orsato, op. a.) je jedan od najgorih. Ne pamtim ga po dobrome, katastrofa. Za mene to nije penal.”

Taj Modrićev istup odjeknuo je i u stranim medijima, ali nedugo nakon toga i unatoč svemu, Talijan je svejedno nagrađen vrijednim priznanjem…

U poretku za priznanje, 47-godišnji Orsato bio je ispred Poljaka Szymona Marciniaka, koji je prije 10 dana sudio finalni ogled Argentine i Francuske.

Za vrijeme SP-a, talijanski sudac je svoj put prema ovoj nagradi gradio u dva ogleda u skupini, prvo u susretu Ekvadora i Katra na otvaranju turnira, a zatim u dvoboju Argentine i Meksika. Polufinalna utakmica u kojoj je naljutio Hrvatsku bila mu je treća i posljednja u Katru.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:thesun.co.uk

Izvorni autor: PDN/7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.