Hrvoje Horvat novi je izbornik Hrvatske rukometne reprezentacije

28.01.2021. 17:47:00

Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza na telefonskoj sjednici prihvatio je ostavku izbornika Line Červara. Istodobno, Upravni odbor je od Koordinatora za muški rukomet, gospodina Line Červara, dobio prijedlog tri kandidata za novog izbornika hrvatske muške seniorske reprezenacije. To su Hrvoje Horvat, Slavko Goluža i Ivano Balić.

Nakon iscrpne rasprave te detaljne analize svakog od ponuđenih kandidata, utvrđeno je da Ivano Balić nažalost, nema potrebnu diplomu za obavljanje izborničke funkcije.

Od dva preostala kandidata Upravni odbor je većinom glasova, uz jedan glas protiv, i jedan suzdržan, i neizjašnjavanje jednog člana koji je zauzet radnim obvezama, odlučio zadržati kontinuitet u radu reprezentacije te je donio Odluku o imenovanju Hrvoja Horvata za izbornika hrvatske muške seniorske reprezenacije.

Hrvoje Horvat, izbornik muške seniorske reprezentacije rekao je za službenu stranicu HRS-a:

'Hvala Upravnom odboru koji mi je ukazao povjerenje. Iznimno sam sretan. Želio bih se zahvaliti i cijelom Hrvatskom rukometnom svezu za ovih osam godina koliko sam radio s mlađim dobnim uzrastima, i kao pomoćnik Line Červara. Kroz sve te godine skupio sam puno iskustva i znanja, i vjerujem da će mi ono pomoći u vođenju hrvatske muške seniorske reprezentacije. Hvala dakako i gospodinu Lini Červaru koji me predložio. Svjestan sam kolika je to odgovornost i obveza, ali vjerujem da mogu odgovoriti svim izazovima i uspješno voditi Hrvatsku'.

Sina legendarnog bjelovarskog rukometaša Hrvoja Horvata, čeka težak posao jer s tek dva dana zajedničkih priprema, reprezentaciju od 12. do 14. ožujka u Montpellieru čekaju kvalifikacije za Olimpijske igre u kojima se trebamo dokopati jednoga od prva dva mjesta.

Uz domaćina Francusku, suparnici su još Portugal i Tunis.

Izvor: tportal.hr/Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Izvorni autor: S.Š.

Autor: