HSK pisao Frankfurter Allgemeine Zeitung-u – Zar je i vama potrebna laž i podvala?

22.07.2020. 16:27:00

Hrvatski svjetski kongres (HSK) uputio je Otvoreno pismo o „Frankfurter Allgemeine Zeitung-u“

ZAR JE I VAMA POTREBNA LAŽ I PODVALA?

Poštovana gospodo,

pišemo Vam jer smo vrlo iznenađeni i ogorčeni zbog javne i ciljane prijevare Vašeg novinara Michaela Martensa koji je najprije davao lažna obećanja, a onda podvalio o hrvatskom top-pjevaču Marku Perkoviću Thompsonu objavivši ovih dana onakav tekst o njemu u Vašoj novini Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Kao što je sada svima poznato, Vaš novinar Martens je gospodinu Perkoviću lagao kako će tekst biti objavljen u formi intervjua u FAZ-u, bez ubacivanja mišljenja i analize samog Martensa, a pod tim uvjetom je gosp. Perković i pristao na intervju za FAZ.

Moralni integritet Vašeg novinara Michaela Martensa ostavljamo njemu i Vašim čitateljima, ali ne mislimo da je uredništvu jedne ugledne njemačke novine kao što je Frankfurter Allgemeine Zeitung, još na naslovnici sa stalno istaknutim epitetom „Zeitung fuer Deutschland“ (Novina za Njemačku), potrebna takva namjerna laž i podvala o samom gosp. Perkoviću kao indirektno i o hrvatskom narodu.

Stoga predlažemo i tražimo u cilju istine i osnovne korektnosti da to ispravite objavljivanjem intervjua s Markom Perkovićem Thompsonom kako je bilo jasno dogovoreno. Inače bi mogao ostati dojam, da i uredništvo FAZ-a i njegova medijska politika podupire laži i podvale svojih djelatnika, pa ma kakvi oni bili.

S poštovanjem,

Šimun Šito Ćorić, glasnogovornik HSK

Vinko Sabljo, predsjednik HSK

Izvor: Kamenjar.com/PDN/Foto:screenshot

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.