HSP SPLIT: „Lud, zbunjen, prevaren“

08.05.2020. 14:55:00

Izgleda da je proslava Sv. Dujma, zaštitnika grada Splita posljednjih godina postala prigoda za „šibicarenje“ i ubiranje sitnih politikanskih poena. Očito određeni trenutni politički faktori misle da su građani Splita bez pamćenja, vrlo niskog kvocijenta inteligencije i da ne vide ono što im se događa ispred očiju.

Danas, na blagdan Sv. Dujma Vlada RH darovala je Gradu Splitu veliki dio bivše vojarne Dračevac. Naravno, ništa  ne bi bilo čudno da ovo nije već treći put da Vlada daruje Gradu Splitu taj kompleks. Prvi puta je to učinio Ivo Sanader 2009. godine za vrijeme gradonačelnika Ivana Kureta, potom je to učinio Plenković uoči blagdana Sv. Dujma 2018. godine s gradonačelnikom Oparom, a  danas smo ponovno doživjeli situaciju kao i prije dvije godine. Ne želimo politizirati i praviti se najpametnijima, ali uistinu moramo postaviti neka pitanja.

 

Gradonačelniče Opara, možete li nam objasniti tko je ovdje lud, tko zbunjen, a tko normalan?

Ovakav igrokaz zaista se rijetko viđa, a upravo ste Vi jedan od glavnih aktera. Vi i Vaš savjetnik Budiša ubuduće bi se nekada možda trebali i konzultirati oko određenih tema jer očito ste izgubili tlo pod nogama. Jednom navodite da će glavna zgrada Tehnološkog parka Dračevac biti gotova sredinom 2020. godine, drugi puta da možda neće tada, a treći put da se to ipak neće realizirati  u Vašem mandatu. Gradonačelniče Opara, Vlada RH manipulira s Vama, a Vi taj isti model primjenjujete na građane Splita. Znamo da možda Vi, s obzirom na zaista impresivan broj megalomanskih projekata koji se trenutno realiziraju u gradu Splitu, ne možete popratiti sva događanja, ali zar netko od Vaših najbližih suradnika ne bi trebao pratiti koliko puta je do sada Vlada RH gradu Splitu darovala bivšu vojarnu Dračevac.

 

Od samog početka Vašeg mandata vrlo smo konstruktivni te nam je želja da se Grad razvija u pozitivnom smjeru. Stoga je svaka naša kritika dobronamjerna i u vidu interesa svih građana Splita. Gradonačelniče Opara, nažalost na projektu bivše vojarne Dračevac niste položili te ste nakon popravnog ispita ponovno dobili ocjenu nedovoljan .

Vrijeme je da svojim sugrađanima priznate da niste uspjeli s projektom Dračevac, ali da se nadate da će neka buduća Vlada nekom budućem Gradonačelniku ponovno darovati taj prostor kako bi se priveo određenoj namjeni.

 

Gradonačelniče Opara, ipak je Split glavni!

 

HSP Split

Izvorni autor: HSP Split

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.