HSP Split: Sramota, u Hrvatskoj se prodaje med iz Kine. Pitamo se kakva je kvaliteta meda koje dajemo našoj djeci?

26.12.2019. 19:10:00

SRAMOTA
Nakon poslave Božića, veselja zbog rođenja našeg Spasitelja i druženja s obiteljima, vraćamo se u žalosnu Hrvatsku stvarnost. 
Ne mogu se oteti dojmu da sam uz naručeni čaj dobio med koji je pazite sad ovo, podrijetlom iz Kine i Hrvatske(vjerujem većim omjerom iz Kine, a moguće i da je u cijelosti iz Kine). Iskreno, med nisam ni otvorio već sam ga samo stavio sa strane, ali i dalje ne mogu vjerovati da je ovo istina. Ovim putem se kao mladež HSP-a želimo zahvaliti Vladi Republike Hrvatske i svim ministrima što su uspješno omogućili uvoz ''vrhunskog'' meda iz Kine, dok se naši poljoprivrednici, pčelari, ribari itd. sustavno uništavaju te su prisiljeni na gašenje farmi, obrta, OPG-ova i odlazak u inozemstvo.
Zapitajmo se, konkretno u ovom slučaju, kakva je kvaliteta ovog meda koje dajemo i našoj  djeci?  Najveći problem svih vlada RH do dana današnjeg je što se potiče trgovina, a ne proizvodnja. Poticaji u pčelarstvu usmjereni su isključivo u tehnološkoj pomoći koja potiče manupulacije u državnim potporama i subvencijama, a ne potiče se sama proizvodnja.  Potpora u pčelarstvu bi trebala biti isključivo na proizveden kilogram meda ili po košnici i nikako drugačije. Neracionalno trošenje proračunskih novaca i potpora isključivo trgovačkom sektoru u pčelarstvu gdje iste firme koje prodaju pčelarsku opremu uvoze med iz Kine,Indije,Ukrajine i ostalih zemalja. Primjera radi, med iz Argentine se uvozi za 1.5€/kg s uključenim transportom. Sramite se izdajice! Domoljub nije samo držati ruku na srcu i pjevati himnu, biti domoljub znači raditi sve u korist svog naroda, a ne protiv njega, međutim Vi gospodo iz sabora to ne znate! 
Prodali ste naše snove Judini sinovi, suho zlato bacili u blato!
Mladež HSP-a Split

Izvorni autor: HSP Split

Autor: