HSP ZAGRMIO NA PRAVOSUĐE: ‘DORH je Duhačeka trebao kazneno goniti zbog pokušaja rušenja hrvatske države!’

20.09.2019. 11:05:00

Hrvatska stranka prava danas se putem priopćenja za medije očitovala o dva slučaja, u kojima je, kako napominju, hrvatsko pravosuđe posljednjih dana zakazalo. Prvi je slučaj suđenje Marijanu Živkoviću, a drugi privođenja Indexova novinara Gordana Duhačeka.

U svojem su osvrtu konstatirali kako je “hrvatsko” pravosuđe uzrok većine problema u Hrvatskoj. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Posljednjih smo dana ponovno svjedoci nekih događaja koji iznova bacaju sumnju u to da je Hrvatska uistinu hrvatska. Riječ je o dva policijsko-pravosudna slučaja koji su uzburkala hrvatsku javnost, a bolna je činjenica da je u oba slučaja izgubila hrvatska Hrvatska.

Prvi je slučaj u kojem se u najnapaćenijem i najherojskijem hrvatskom gradu posljednjih stoljeća – Vukovaru – sudi čovjeku kojem su srbočetnici u Domovinskom ratu ubili dva sina. Za jednim se još traga. Ubojice njegova sina pjevali su četničke pjesme, nosili kokarde (ili zvijezde petokrake – svejedno) i u veselju nakon pokolja svojima u otadžbinu pisali pisma na ćirilici.

Na onom istom pismu kojim su ispisane određene riječi na određenoj ploči u Gradu heroju. Tu ploču su vlastodršci stavili na zgradu Policijske uprave pod okriljem noći, da li od straha ili od sramote. Nije pismo krivo za grijehe onih koji ga koriste između dva klanja ili paleža, ali je od vladajuće odnarođene vrhuške bilo itekako nekorektno i zlobno da, koristeći kojekakve rupe u zakonu ili rupe od zakona, uopće i postavljaju takvo nešto iritantno među ljude koji se još nisu oporavili od zla koja su im nanijele ubojice s ćirilična četiri ocila na šubari. A onda se ta ista vlast kao zvijer baca na istinsku žrtvu – Marijana Živkovića – koji takvu provokaciju više nije mogao podnositi.

Već je sama ‘inkriminacija’ zbog koje sudski progone ovog hrvatskog branitelja i stradalnika dvojbena i potpuno pogrešna. Stoga Hrvatska stranka prava od nadležnih pravosudnih tijela Republike Hrvatske traži da zaustave sudski progon Marijana Živkovića, a od hrvatskih vlasti da preispita i promijeni pravne okvire kojima se dopušta postavljanje ćirilićnih ploča u Vukovaru i ostalim osjetljivim područjima Republike Hrvatske.

Drugi je slučaj svježiji, a strasti je uzburkao ‘novinar’ portala Index.hr. Poznato je da je ovaj portal već od samog početka svojeg rada bio iznimno antihrvatski orijentiran. Stoga nas i ne čudi što na njemu svoje ‘tekstove’ objavljuju i ‘novinari’ koji ni sami ne znaju gdje žive. Od adrese stanovanja pa do države prebivališta. Tako si je dotični ‘novinar’ Gordan Duhaček dopustio slobodu ‘satirične obrade domoljubne pjesme’. Riječ je o ‘Vili Velebita’, jednoj od najdražih i najvažnijih domoljubnih pjesama koju su iznjedrili Hrvati. U svojoj nadahnutosti ovaj je ‘novinar’ pretvorio nešto predivno u – govno. Doslovce. Istina – nije važno samo što se kaže nego i tko kaže, ali što je previše, previše je.

Međutim, ovom ‘novinaru’ upitnog uljudbenog, moralnog, kulturološkog i svakog drugog dosega, ni to nije bilo dovoljno, nego je nastavio iritirati hrvatsku javnost svojim ‘mislima’, pa si je dopustio na svom Twitteru objaviti da je sretan i ponosan što svojim ‘djelovanjem’ doprinosi razmontiranju Hrvatske.

O nakaradnosti načina na koji ovog ‘novinara’ brane njegovi ‘kolege’ i kojekakve uhljebničke udruge koje se skrbe o pravima manjina i drugih superzaštićenih skupina, da ne govorimo. Njegov degutantni čin nazivaju novinarskom slobodom i čude se kako je moguće da ga se netko uopće usudio privesti. Prestrašno.

Ono što svakog domoljuba boli, a posebice članove HSP-a, jest što je policija ovog tipa privela zbog banalnog razloga – neodazivanja na sudski poziv, umjesto da ga je DORH po službenoj dužnosti kazneno gonio zbog vrijeđanja hrvatske države i javno objavljenog pokušaja rušenja hrvatske države. Već smo više puta zaključili da Hrvatska svakim danom sve više postaje Apsurdistan.

Nepojmljivo je da u Hrvatskoj ne bude procesuiran tip koji vrijeđa sve hrvatsko i priznaje da podriva ustavni poredak dok se hrvatske domoljube progoni zbog zastave s prvim bijelim poljem (kakva je bila prvih mjeseci uspostave Republike Hrvatske) ili zbog poziva na obranu SVOJEG doma – Za dom spremni.

Stoga Hrvatska stranka prava, u ovom slučaju, od DORH-a zahtijeva pokretanje kaznenog postupka po službenoj dužnosti protiv Gordana Duhačeka zbog opetovanog vrijeđanja hrvatske države, hrvatskih građana i njihovih osjećaja te zbog pokušaja rušenja hrvatske države. Ako DORH to ne učini, to će i u ovom slučaju učiniti Hrvatska stranka prava, ali u oči nam pada i gromoglasna tišina predsjedničkih kandidata oko ovih slučajeva. Očigledno nitko od njih nema hrabrosti podržati hrvatsku Hrvatsku, u strahu da ne uznemire povlaštene manjinske skupine raznih provinijencija”, zaključuju u svojem priopćenju.

Izvor: Dnevno.hr/Foto:Damir Krajac / CROPIX

Autor: