HT PRVA LIGA: Majstorija Caktaša za pobjedu Osijeka u Koprivnici

10.04.2022. 19:00:00

Teško gostovanje u Podravini prošli su neokrznuti momci Nenada Bjelice i zasjeli na čelo ljestvice.
 
  

SLAVEN BELUPO - OSIJEK 0:1 (Caktaš 33')

S. BELUPO: Sušak - Tepšić, Paracki (od 61' Hoxha), Soldo - Kvržić, Marina (od 84' Bogojević), Caimacov, Goda - Zvonarek (od 88' Svržnjak), Zapata (od 84' Mlinarić) - Crnac (od 61' Krstanović)

OSIJEK: Ivušić - Grgić, Bralić, Čeberko, Leovac - Nejašmić, Jugović (od 73' Brlek) - Fiolić (od 73' Bohar), Caktaš (od 82' Kleinheisler), Fučak (od 82' Hiroš) - Topčagić (od 61' Mance) 

Slaven Belupo je ove sezone stvorio puno problema Osijeku. Međutim, Farmaceuti su u prva tri kruga opasniji bili u gostima nego na svom terenu, uzeli su čak četiri boda u Gradskom vrtu. Na početku sezone Dean Klafurić odigravši 0:0, potom je u proljetnoj premijeri Zoran Zekić s koprivničkim prvoligašem ostvario pobjedu rezultatom 1:2.

U mirnoj Podravini stvari su bile drugačije, Osijek je slavio u oba navrata. Osobito važna bila je ova nedjeljna pobjeda, kojom je ekipa Nenada Bjelice nakratko preuzela prvo mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Mijo Caktaš bio je čovjek odluke u čvrstoj i tvrdoj utakmici koja svojom ljepotom nije mogla impresionirati, no Osječani znaju kako ostvariti svoje ciljeve.

U samom početku opasniji je bio domaćin. Prvu je priliku imao Zapata već u 2. minuti, nakon prodora po desnoj strani uputio je snažan udarac kojeg je Ivušić uz manje probleme uspio zaustaviti. Potom je nakon prodora Crnca Zvonarek tukao s desetak metara, ali je lopta od bloka otišla u korner.

U početnim minutama vrlo aktivan bio je mladi Slavenov ofenzivac Crnac, u 7. minuti dobro je prihvatio jednu dubinsku loptu i izbio sam ispred Ivušića, ali je udarac bio slab i neprecizan.

 

Uspjela se gostujuća momčad pribrati i uspostaviti ravnotežu, a u 11. minuti stigla je i prva osječka prijetnja. Nakon ubačaja iz kuta tukao je stoper Bralić, lopta je išla u donji desni kut, ali to je prilikom prekida radno mjesto bivšeg igrača Osijeka Kvržića koji je izbacio loptu s gol-crte.

Samo minutu kasnije Topčagić je tukao glavom, no Sušak je mirno uhvatio tu loptu. Iz daljine je u 15. minuti udarac isprobao i Fućak, ali je Slavenov vratar uz manju sigurnost neutralizirao i taj pokušaj.

U 21. minuti ispala je domaća obrana, sam se pred Suškom našao Topčagić, ali mu je domaći čuvar mreže odličnom intervencijom obranio zicer.

 

 

Pleo je Osijek mrežu oko Slavenovih vratiju te je u 33. minuti napokon uspio slomiti otpor Zekićeve momčadi. Prvi nalet uspjela je odbiti Slavenova obrana, no kod drugog nije bilo spasa. Fućak je s lijeve strane poslao nezgodnu loptu, nijemi promatrači u plavim dresovima ispratili su je pogledom, a vižljasti Mijo Caktaš još jednom je demonstrirao svoj golgeterski instinkt te je matirao u ovoj situaciji nemoćnog Suška.

Do kraja poluvremena Osijek je kontrolirao zbivanja na terenu, ali nije stvorio neku izgledniju priliku. Zaprijetili su zato domaći koji su se uoči odlaska na odmor odvažili na malo više ofenzive, u 44. minuti nakon ubačaja Gode pokraj gola je tukao Kvržić.

Osijek je bolje otvorio nastavak, no u 55. minuti domaći su bili u opasnoj akciji, Kvržić je ubacio, a Crnac glavom prebacio vrata. Nastavili su Zekićevi igrači s pritiskom, i u 60. minuti opet je Crnac zaprijetio glavom nakon kornera, no osječka je obrana izbacila u novi korner, na pravom se mjestu našao Nejašmić.

 

 

Uslijedila je kontra koju je okončao Fućak opasnim udarcem iskosa, no Sušak se nije dao iznenaditi. Zekić je otvorio karte, ubacio je Krstanovića i Hoxhu umjesto Crnca i Parackog i krenuo po izjednačenje. U tim trenucima Osijek se orijentirao na obranu, a sve je mogao riješiti Caktaš koji je u 65. minuti pobjegao Slavenovoj obrani, ali je tukao pokraj vratnice.

U prilici se u 68. minuti našao i mladi Zvonarek, ušao je u kazneni prostor s desne strane i tukao pokraj desne Ivušićeve vratnice. Brlek se u 76. minuti našao u dobroj prilici, no uputio je preslab udarac.

Do kraja je Osijek bez većih problema sačuvao prednost i proslavio pobjedu sa svojom Kohortom.

Izvor: sportske.hr/Foto: Pixell

Izvorni autor: Sportske novosti

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.