Htjela je biti nacionalni izdajnik, a sada najavljuje protupravne čistke

18.05.2021. 22:48:00

Jednom mi je jedan bivši ministar hrvatskih branitelja pričao kako mu je za njegovog mandata dok je u centru grada pio kavu sa kolegicom iz vlade prišla glumica Urša Raukar i inzistirala da se i nju upiše u “registar nacionalnih izdajnika”, piše na facebooku poznati zagrebački psihijatar Herman Vukušić.

Taj “registar” bio je nepotrebna i nespretno javnosti interpretirana ideja tadašnjeg HDZ-ovog stranačkog tijela za branitelje, ali jedna od najbližih suradnica Tomislava Tomaševića žarko se željela u njega upisati, iz samo sebi znanih razloga.

Nije prošlo niti punih 48 sati od Tomaševićeve pobjede u prvom krugu lokalnih izbora, a spomenuta dramska umjetnica i nesuđena “izdajnica” poput velikog stručnjaka za radno pravo i organizacijski menadžment najavljuje promjene u gradskim poduzećima sljedećim riječima:

“Očekujemo od svih pročelnika da stave mandat na raspolaganje…Ako ne, postoje rješenja za takve situacije, to se mora riješiti bez štete za grad.

Ali vjerujem da će svi na odgovornim mjestima razumjeti da je došlo vrijeme za promjene i da će dati mandate na raspolaganje. To se zove demokracija.”

Ovakvo shvaćanje demokracije iz usta jedne od čelnica političke platforme koja se zalaže za stručnost kao primarni kriterij obnašanja javne funkcije u najmanju ruku je malo čudno, jer je teško za pretpostaviti da su BAŠ SVI postojeći kadrovi u gradu i gradskim poduzećima “za otpad”.

Za ne vjerovati je da opcija kojoj nedostaje jedan mandat za većinu u gradskoj Skupštini ne zna da se pročelnici gradskih ureda ne postavljaju na način kao ministri, nego se biraju na javnom natječaju.

I koja su to “rješenja” za one koji misle da svoj posao obavljaju sukladno zakonu i opisu svog radnog mjesta i ne žele se staviti na raspolaganje uličnim aktivistima?

Međutim, nakon svoje “nepokolebljive borbe za Varšavsku ulicu” prije 11 godina gospođa Raukar je malo otišla na dramsku “pečalbu” u Francusku, gdje je, glumeći u nekoliko predstava, vjerojatno postala i veliki stručnjak za radno pravo jer izjavljuje i sljedeće:

“Revidirat će se svi financijski ugovori, ugovori s vanjskim suradnicima, pregledat će se svi radni odnosi i svi koji su na svoja mjesta došli bez stručne spreme, naravno da će biti preusmjereni po svojim kvalifikacijama tamo gdje pristaju”.

Kao osobi koja je bila u situaciji preuzeti jednu veliku državnu upravu nakon parlamentarnih izbora ovakve izjave gospođe Raukar su mi u isto vrijeme i opasne i zabavne.

Opasne iz razloga što najavljuju “veliku čistku” u gradskim strukturama koja pod parolom borbe protiv “korupcijske hobitnice” ne znači ništa drugo doli oslobađanje prostora za uhljebljivanje svojih kadrova.

Pa nema tome niti dva mjeseca kako su još neki Tomaševićevi bliski suradnici javno u prime timeu na televiziji kukali kako ih je pandemija opasno opalila po džepu…..

Zabavno mi je to što jedna od čelnih osoba platforme Možemo! već ovako rano javno demonstrira svoje apsolutno neznanje po pitanju sigurnosti radnih mjesta u gradskim tvrtkama, a koja su, svidjelo se to nekome ili ne, u preko 95 posto slučajeva debelo zagarantirana ugovorima o radu.

Stoga prije nego li konačno dođu u priliku provesti svoje najavljene “demokratske promjene” neka u Možemo! dobro prouče praksu radnih sudova i što se u konačnici događa kada nekome naprasno ideš davati otkaz ili promjenu radnog mjesta.

I neka izračunaju koliko u konačnici sve to košta, komentirao je Herman Vukušić na facebooku.

Izvor: Kamenjar.com/PDN/Foto:kamenjar/screenshot

Izvorni autor: Kamenjar.com

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.