Humanitarna udruga "Branitelj pomaže branitelju" upozoravaju na lažno prikupljanje humanitarne pomoći za hrvatske branitelje na području grada Vukovara

14.02.2021. 14:12:00

Humanitarna udruga "Branitelj pomaže branitelju" svojim priopćenjem za javnost žele upozoriti sve vlasnike tvrtki i obrta sa područja grada Vukovara na lažno predstavljanje prevaranata koji pokušavaju u ime Humanitarne udruge "Branitelj pomaže branitelju" prikupiti pomoć za hrvatske branitelje težeg imovinskog stanja.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Priopćenje za javnost!

Poštovani, ovim putem vas želimo upozoriti da smo primili obavijest od strane vlasnika tvrtki i obrta, ponajviše iz Vukovara kako ih ovih dana posjećuju nepoznate osobe a koje se predstavljaju kao naši članovi ili volonteri a bez ikakvih dokumenta kako bi se legitimirali te tvrde da prikupljaju humanitarnu pomoć za hrvatske branitelje težeg imovinskog stanja.

Ovim putem vas obavještavamo da nitko od članova ili volontera naše udruge trenutno ne prikuplja nikakvu pomoć za hrvatske branitelje na području Slavonije a pogotovo ne na ovakav način.

Naime svi naši članovi imaju iskaznice s kojima se legitimiraju i uz obavezno predočenje osobne iskaznice potvrđuju svoj identitet.

Sve koji se predstavljaju u naše ime a suprotno ovom naputku odmah prijavite Policiji na telefon 192.

Zbog toga objavljujemo izgled naših iskaznica, primjerak dopisa, izgled žiga ( precrtan radi moguće zlouporabe) i logo udruge, sa naglaskom da sve dopise potpisuje predsjednik udruge Željko Miškulin i da su svi originalni i nikad se ne koriste kopije, a dopisi se osobno uručuju primatelju.

Razlozi ovakvih postupaka nam nisu jasni osim sumnje da se netko želi dočepati nepripadajuće materijalne koristi ili da našteti ugledu naše udruge iza koje se ne vuku nikakve afere i repovi, ali nekome očito smeta kad netko sve ovo radi sa srcem i uz Božju pomoć, a politika ga ne interesira.

Molimo vas ne nasjedajte na ovakve prevare, a za sve informacije nas možete kontaktirati pozivom, porukom ili e-mailom.
Ne dozvolimo nikome da nečiju potrebu i nesreću zlorabi za svoju osobnu korist.

S poštovanjem,

Predsjednik udruge “Branitelj pomaže branitelju”
Željko Miškulin

Priopćenje za javnost! Humanitarna udruga "Branitelj pomaže branitelju" Poštovani, ovim putem vas želimo upozoriti da...

Objavljuje Branitelj pomaže braniteljuSubota, 13. veljače 2021.

Izvor: Humanitarna udruga "Branitelj pomaže branitelju"/FB/Foto:Humanitarna udruga "Branitelj pomaže branitelju"

Izvorni autor: Humanitarna udruga "Branitelj pomaže branitelju"

Autor: