HUP: Vlada će usvojiti zamolbu HUP-a: Mjere potpore moći će koristiti i oni koji su otpuštali radnike

05.04.2020. 11:00:00

Prijedlog Hrvatske udruge poslodavaca da se mjere za očuvanje radnih mjesta prošire na tvrtke koje su morale otpuštati radnike bit će usvojen.


Hrvatska udruga poslodavaca pozdravlja najavu Ministarstva rada i mirovinskog sustava da će se na sjednici Upravnog vijeća HZZ-a u ponedjeljak usvojiti zamolba HUP-a kojom se tražilo da se potpore za očuvanje radnih mjesta omoguće i onim poslodavcima koji su bili primorani otpuštati radnike i zatvoriti tvrtke prije stupanja na snagu novog paketa Vladinih mjera, priopćili su iz HUP-a.

HUP je proteklog tjedna uputio zamolbu trima ministarstvima da se drugi paket Vladinih mjera, u dijelu koji se odnosi na potpore za očuvanje radnih mjesta, omogući i svim malim i mikro poduzetnicima koji su otpustili radnike jer u prvom paketu nisu vidjeli perspektivu.

''Zadovoljni smo jer ovaj potez izvršne vlasti znači povratak radnika na svoja radna mjesta, ponovno pokretanje poslovanja i vjeru da se kriza može brže premostiti. Ova kriza uči nas koliko je važno čuvati vlastitu proizvodnju, razvijati i ulagati u vlastito znanje i vlastite resurse'', poručuje glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca, Davor Majetić.

Izvor: Dnevnik.hr/Foto:Fah

Izvorni autor: V. P.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.