Hvidra reagirala na Beljakove ‘destruktivne govore mržnje i objave na društvenim mrežama’

26.01.2020. 18:46:00

Povodom zadnjih javnih istupa Kreše Beljaka, predsjednika HSS-a, saborskog zastupnika i gradonačelnika grada Samobora, ovim putem najoštrije osuđujemo njegove destruktivne govore mržnje i objave na društvenim mrežama usmjerene protiv hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

Imenovanom je očito postalo normalno raditi na blaćenju ugleda i časti hrvatskih branitelja pa je tako na zadnjem političkom skupu u Kalniku, izjavio, kako je, tadašnji predsjednik Vlade Zoran Milanović, „trpio više od dvije godine šator tamo neke šačice pijanaca u Savskoj“, nastavljajući sa uvredama izjavom da „nema hrvatskog generala koji nije multimilijuner“.

Sramotno je i žalosno takvo ponašanje jednog saborskog zastupnika u javnom prostoru koji neskrivenim govorom mržnje ispoljava svoje ekstremne stavove nazivajući „šačicom pijanaca“ najteže hrvatske ratne vojne invalide i članove njihovih obitelji, koji su demokratskim metodama pokušavali riješiti svoje dugogodišnje probleme i regulirati zakonska prava, te upozoriti hrvatsku javnost na narušene vrijednosti Domovinskog rata, nakon višemjesečnog ignoriranja njihovih zahtjeva od strane tadašnje Vlade i nadležnog ministarstva.

Radi zaštite vrijednosti Domovinskog rata, kao i ustavne zaštite prava stradalnika DR-a, regulirane čl. 58. st. 3. Ustava RH, ovim putem tražimo očitovanje od nadležnih institucija, te smatramo potpuno neprihvatljivim ovakvo vrijeđanje i izrugivanje nad žrtvom hrvatskih branitelja, posebice iz pijeteta prema obitelji pokojne 100%-tne HRVI Nevenke Topalušić, čija je smrt obilježila razdoblje mirnog prosvjeda ispred nadležnog ministarstva, te također osuđujemo stigmatiziranje hrvatskih generala koje je imenovani nazvao „multimilijunerima“, kojom izjavom je iskazao netrpeljivost prema ratnim zapovjednicima koji su časno zaslužili svoje činove u oslobodilačkom Domovinskom ratu i predvodili hrvatske branitelje u borbi protiv velikosrpskog agresora.

Također osuđujemo i ovim putem tražimo očitovanje nadležnih institucija na izjavu imenovanog kojom je izjednačio partizanske zločine u Bleiburgu sa VRO akcijom Oluja, kojom je prekršio Ustav RH i Deklaraciju o Domovinskom ratu, te nastavljajući svoj ljevičarski ekstremizam i govor mržnje, izjavio žaljenje što zloglasna tajna policija UDBA nije pobila dovoljan broj hrvatskih emigranata i članova njihovih obitelji, a njegova mlaka isprika ni u kojem slučaju ne može biti dovoljna, budući da je izvršio napad i na civilizacijske tekovine moderne Europe koja je svojim aktima, kao i zadnjom rezolucijom Europskog parlamenta od 19.9.2019. jasno osudila i izjednačila zločine totalitarnih komunističkih i nacističkih režima.

Predsjednik HVIDR-a RH                                 Predsjednik Glavnog odbora HVIDR-a RH

Josip Đakić                                                            Josip Periša

Izvor: Kamenjar.com/PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.