I ČASNIM SESTRAMA STIGAO VRTOGLAVO VISOK RAČUN ZA PLIN: Sestra Hedviga ide u Plinaru nagovoriti nadležne da im obračunavaju plin kao da su obitelj

28.01.2022. 09:04:00

Prvo je pučka kuhinja dobila vrtoglavo visoki račun za plin, a sada su ga dobile i klarise. Naime, na adresu zagrebačkog Samostana svete Klare stigao je račun na 25 tisuća kuna, što je šokiralo klarise koje često štede na grijanju.

U samostanu u ovom trenutku boravi 17 časnih sestara koje po riječima sestre Hedvige, grijanje redovito isključuju oko 19 sati, a na spavanje odlaze oko 21 sat. Osim za grijanje, plin koriste i za kuhanje, piše Dnevnik.hr.

Sestra kaže kako grijanje često gase i preko dana kako bi uštedile na svaku kunu, zbog čega su i bile u šoku kad su dobile račun,

Klarise predstavljaju klauzurni konteplativni red, odnosno neprofitabilnu zajednicu koja nema mjesečni prihod, ni mirovine. Žive izrazito skromno i nemaju nikakve ideje kako će platiti toliki iznos.

I u prosincu 2020. godine im je isporučen račun za plin u iznosu od 7433 kune, iako kako kažu nisu trošile više.

Sestra Hedviga danas odlazi na razgovor u Plinaru gdje će pokušati objasniti da bi se plin za njihovu zajednicu trebalo obračunavati po cijenama za obitelji.

Vjeruje da će nesporazum uspjeti riješiti, posebno zato što, kako je naglasila, iznimno paze na potrošnju svih režija.

Slična situacija dogodila se i Pučkoj kuhinji u Zagrebu, kojoj je isto pristigao račun za plin u iznosu od 25 tisuća kuna. Nakon što je informacija dospjela u medije, iz Grada Zagreba najavili su da će taj račun podmiriti.

Izvor: dnevno.hr/Foto:Pixell

Izvorni autor: Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.