I Crna Gora zatvorila svoj zračni prostor za ruske zrakoplove

04.03.2022. 17:47:00

Crna Gora zatvorila je u petak zračni prostor za sve ruske zrakoplove, nakon što su to uradile zemlje EU

Tu odluku donijela je crnogorska Agencija za civilno vazduhoplovstvo, na prijedlog vlade u Podgorici.

Ovom odlukom Crna Gora se pridružila državama članicama Europske unije koje su svoj zračni prostor zatvorile za zračni promet s Rusijom 27. veljače, kao odgovor na rusku agresiju na Ukrajinu.

Ranije u petak Crna Gora proglasila ruskog diplomatu iz veleposlanstva Ruske Federacije u Podgorici za nepoželjnu osobu i naložila izgon iz zemlje.

Crna Gora se sredinom tjedna pridružila sankcijama koje je Europska unija usvojila protiv Rusije, nakon njenog napada na Ukrajinu.

Istodobno, glavni stožer crnogorske vojske je najavio da će Ukrajini donirati određene količine zaštitne opreme, prvenstveno zaštitnih prsluka i balističkih kaciga, dok je ministarstvo financija odredilo 50 tisuća eura pomoći vladi u Kijevu.

Crveni križ Crne Gore otvorio je posebno telefonsku liniju preko koje građani mogu donirati novac za pomoć stanovnicima Ukrajine.

Izvor: 24sata/ Foto: Reuters

Izvorni autor: HINA/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.