I dalje nadzor granice: Slovenci produljuju kontrolu za još šest mjeseci?

16.11.2023. 12:40:00

Hoće li se produljiti nadzor granice s Hrvatskom i Mađarskom i nakon 21. prosinca i to za još šest mjeseci, u četvrtak odlučuje slovenska vlada. Policija je zadnji put 14. studenoga predložila produljenje graničnih kontrola za još 20 dana, piše 7dnevno.

Ravnatelj Uprave uniformirane policije Marko Gašperlin rekao je da se nakon 21. prosinca mora pripremiti još jedna zakonska osnova za produljenje nadzora.

Slovenska vlada mora potvrditi i prijedlog policije od 14. studenoga za prvo produljenje nadzora za još 20 dana.

Oko tisuću ilegalnih transfera tjedno

Portal 24ur.com prvi je izvijestio o prijedlogu produljenja granične kontrole.

“Ove godine policija je do 13. studenoga obradila 52.506 ilegalnih prelazaka državne granice, uglavnom državljana Afganistana, Maroka, Pakistana, Bangladeša i Rusije. Dobrih 50 tisuća prelazaka bilo je na granici s Hrvatskom”, rekao je Gašperlin.

Značajan porast dolazaka zabilježen je u ljetnim mjesecima od srpnja do rujna.

Gašperlin je rekao kako se u listopadu  situacija malo smirila, ali su brojke i dalje visoke što znači oko tisuću ilegalnih transfera tjedno.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:Ilustracija/N1

Izvorni autor: PDN/7dnevno/S.P.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.