I koprivnički župan Darko Koren se cijepio preko reda, da se cjepivo ne baci. Šefica Zavoda za javno zdravstvo: Da, osobno sam ga zvala

15.02.2021. 15:05:00

Darko Koren (58) župan koprivničko-križevački cijepio se protiv Covida tijekom akcije cijepljenja opće populacije u sportskoj dvorani srednje škole u Koprivnici

“Na punktu u Koprivnici ja sam osobno pozvala gospodina župana koji je bio tamo da se cijepi”, priznala je dr. Vadla, šefica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije. Portal Danica.hr prenosi kako je liječnica upozorila na to da će se uvijek događati da dio osoba koje su pozvane iz različitih razloga ne dođu na cijepljenje, pa će se onda cijepiti netko tko se tamo zatekne, a nije bio na listi. Koren je dobio Pfizerovo cjepivo.

Cjepivo se treba odmah potrošiti, navodi Vadla koju žaloste medijski napisi o cijepljenju preko reda. Koren je dobio cjepivo tvrtki Pfizer-BioNTech za koje se navodi kako ima najbolju zaštitu.

Da se doista cijepio, potvrdio je i župan Darko Koren koji je naglasio kako je “put do pakla opločen najboljim namjerama”.

“Rekao sam odmah da ću se cijepiti i da se ne želim medijski eksponirati. Tako je bilo prije nekoliko dana. Nakon svih ministara, saborskih zastupnika i nekih mojih kolega župana, i ja sam se cijepio”, rekao je Koren.

Cijepljenje opće populacije u Koprivnici provodilo se 6. veljače. Županija je isti dan svim medijima poslala priopćenje s tog događaja s galerijom fotografija. No, Korena nisu spominjali.

Izvor: tportal.hr/Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Izvorni autor: V. B.

Autor: