I splitski MOST se raspada?

31.05.2020. 12:09:00

Ante Bradarić Šljujo, splitski gradski vijećnik MOST-a, od danas više to nije.

U javnost je procurila interna, stranačka prepiska u kojoj se Bradarić Šljujo zahvaljuje na članstvu, no odlazi nezadovoljan poput većine “mostovaca” koji su stranku napustili posljednjih dana.

- Svoju ću odluku objasniti na sastanku predsjedništva sa splitskom organizacijom u ponedjeljak, dugujem gradskim i županijskim vijećnicima MOST-objasniti svoje stavove i razloge svoje ostavke, jer smo zajedno od prvoga dana – kazao je u svojem pismu i naglasio:

- Važno je naglasiti da na moju odluku o napuštanju MOST-a nisu utjecale niti imaju ikakve veze liste za parlamentarne izbore, niti me osobno zanima pojavljivanje mojega imena na listi za Sabor, jer svi znaju da me zanima samo lokalna politika – kazao je sad već bivši splitski vijećnik.

Napomenuo je i kako baš nitko iz splitskog ogranka MOST-a nije uvjetovao stranci svoje mjesto na listama, jer ih, kazao je, sve zanima samo Split.

- Odluka koju je donio nije bila ishitrena, već je o njoj razmišljao gotovo sedam mjeseci:

Nisam sebi htio priznati i nadao sam se da će se neke stvari promijenuti i krenuti nabolje, ova odluka mi je zaista teška i jedna od težih u životu – kazao je.

Bradarića je jako razočarao i način na koji je ova prepiska postala javnom.

- Nisam se nadao da ću se u MOST-u susresti s pojedincima koji licemjerno kalkuliraju, te im je cilj osigurati sebi neku vrstu fotelje i lagodni život u budućnosti, takvi pojedinci su se okružili sebi lojalnim ljudima, koji su već puno puta do sada pokazali svoju nespospobnost na fukcijama koje obavljaju – stoji u tom dopisu kojeg je netko od kolega ustupio medijima.

Kako god bilo – Ante Bradarić Šljujo koji je zatražio trenutno brisanje svojeg imena sa MOST-ove liste i odmah podnio ostavku na mjesto gradskog vijećnika – drži kako ipak nije sve tako crno, pa naglašava kako je ponosan na splitski MOST:

- Posebno sam ponosan na zaposlenice i moje velike potpore Ivani Ljulj i Jeleni Kovačić, njihova skromnost, požrtvovnost, stručnost, pedantnost i temeljitost u radu doveli su do toga da MOST NL jedino u gradu Splitu još uvijek ima mogućnost na slijedećim lokalnim izborina ostvariti odličan rezultat i sudjelovati u vlasti. Nadam se da imam još malo mudrosti u vodstvu stranke i da ćete znati zadržati sposobne ljude, a ne ih zamijeniti podobnima – kazao je Šljujo.

Izvor: Dragovoljac.com/PDN/Foto:Dragovoljac.com

Izvorni autor: Slobodna Dalmacija

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.