I u mom Đurđevcu Vukovar svijetli: zapalimo svijeće u znak sjećanja na sve žrtve Domovinskog rata

16.11.2022. 20:58:00

U četvrtak, 17. studenog 2022. godine građani, učenici i učitelji Osnovne škole Đurđevac paljenjem svijeća u parku ispred škole prisjetit će se slavnih dana naše povijesti.

Učenici razredne nastave zajedno s učiteljima palit će svijeće tijekom trećeg sata prije podne, uz prigodnu recitaciju koju će pripremiti učiteljice 4. razreda sa učenicima. Učenici predmetne nastave zajedno s učiteljima te predstavnicima grada Đurđevca u 17,30 sati ispred škole uz kratki prigodni program upalit će svijeće za sve one koji su žrtvovali svoj život za našu slobodu.

Poštujući Vukovar, njegovu žrtvu i njegove heroje, poštujemo sve nedužne žrtve i branitelje Domovinskoga rata širom Domovine jer Vukovar nije samo grad heroj, on je simbol svehrvatske obrane, junaštva i žrtve za neovisnu Republiku Hrvatsku. Svjesni burne povijesti i prolaznosti na zemlji, ali i vječnih ideala koji ljudski život čine trajno vrijednim, uvijek spremni za obranu dostojanstva hrvatskoga čovjeka i domovine izražavamo svima njima duboko poštovanje i zahvalnost.

POZIVAMO GRAĐANE NAŠEG GRADA, RODITELJE, BAKE I DJEDOVE da zajedno s nama obilježe Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata. Dođite u večernjim satima u 17,30 ispred škole kako bismo svi zajedno iz našeg Đurđevca odaslali jedinstvenu poruku; I U MOM ĐURĐEVCU VUKOVAR SVIJETLI!


Siniša Glavašević ; Priča o gradu

Morate iznova graditi. Prvo, svoju prošlost, tražiti svoje korijenje, zatim, svoju sadašnjost, a onda, ako vam ostane snage, uložite je u budućnost. I nemojte biti sami u budućnosti. A grad, za nj ne brinite, on je sve vrijeme bio u vama. Samo skriven. Da ga krvnik ne nađe. Grad – to ste vi.

 

Izvor: djurdjevac.hr

Izvorni autor: Djurdjevac.hr/Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.