Iako Sabor ima svoj restoran, Pernar voli ručati i u Vladi...

06.11.2019. 18:42:00

Pravilo je da u restoranu Vlade, uglavnom jedu samo oni koji su tamo zaposleni. Tek u rijetkim situacijama gosti. Za zaposlenike Vlade i ministre cijena ručka je oko 20 kuna, dok je za goste ona 40 kuna...

Iako u Saboru postoji restoran, saborski zastupnik Ivan Pernar nedavno je svratio u Vladu i to samo kako bi ručao u njihovoj kantini. Iako se u Banskim dvorima priča da je tamo viđen par puta, posljednji puta bio je 28. listopada u prijepodnevnim satima. Tih dana bilo je neizvjesno hoće li zbog različitog stava prema štrajku prosvjetara opstati koalicija HDZ-a i HNS-a, aku u Banskim dvorima tvrde da Pernar tog dana nije bio na nikakvom sastanku u Vladi. 

Navodi da je zastupnik krajem listopada došao na portu i rekao da ide ručati u kantinu. Pustili su ga, ali tvrde nije imao nikakvih privilegija. I dok službenici i ministri u Banskim dvorima ručaju za oko 20 kuna, Pernaru je, navode, platio cijenu za goste. Naime, za njih cijena ručka je duplo skuplja odnosno iznosi 40 kuna. 

Pernar je za sada jedini saborski zastupnik, koji je ciljano došao na ručak u vladin restoran, dok drugi takvo što ne prakticiraju samim time što, kao to smo već naveli, imaju restoran zgradi parlamenta. 

- Bude li Pernar zloupotrebljavao ovu mogućnost, ciljano dolazio ili na bilo koji način kršio pravila naravno da ćemo postupiti kako trebamo - kažu u Banskim dvorima. 

Pravilo je da u restoranu Vlade, uglavnom jedu samo oni koji su tamo zaposleni. Tek u rijetkim situacijama gosti, ako su ranije bili na sastancima pa ih domaćin povede na ručak. 

Zašto se Pernar odlučio umjesto u saborskoj, ručati u vladinoj kantini nije poznato. 


Izvor: 24sata/Foto:Patrik Macek/PIXSELL

Izvorni autor: Snježana Krnetić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.