Ide li premijer u popuštanje mjera? 'Razmišljamo o iskoracima, predstavit ćemo ih sutra na Vladi'

10.02.2021. 19:26:00

HDZ danas i službeno predstavio kandidata za Zagreb, Plenković govorio o mjerama

HDZ je danas i službeno predstavio Davora Filipovića kao kandidata za zagrebačkog gradonačelnika na skorim lokalnim izborima. Nakon što je HDZ predstavio Davora Filipovića kao kandidata za gradonačelnika Zagreba, predsjednik Vlade Andrej Plenković komentirao je i moguće popuštanje epidemioloških mjera.

“Angažmanom u Gradskoj skupštini tijekom protekle četiri godine vrlo se kvalitetno pozicionirao, prepoznat je, razumije se u teme bitne za budućnost Zagrepčanki i Zagrepčana, a ujedno svojom akademskom karijerom jamči da će dati izuzetan doprinos razvoju grada”, rekao je premijer.

Sutra će se znati više

U obraćanju javnosti govorio je i o epidemiološkim mjerama odnosno eventualnom popuštanju. “Mislim da se ovim okolnostima treba nagraditi naše sugrađane koji su pokazali veliku dozu strpljenja i odgovornosti. Razmišljamo o nekoliko mogućih iskoraka koje ćemo sutra predstaviti na Vladi”, kazao je Plenković, a prenosi N1.

U Hrvatskoj je danas potvrđena i prisutnost britanskog soja koronavirusa, a hoće li to utjecati na popuštanje mjera za N1 je objasnio član Vladina Znanstvenog savjeta Ozren Polašek.

“Svakako želimo svi razmišljati o popuštanju jer sad nam je jasna i psihološka i ekonomska cijena ovakve situacija u kojoj su ovakve mjere na snazi. Nadao sam se da ćemo ići u tom smjeru. Međutim, pojava tih sojeva i situacija iz drugih zemalja iz Europe ne daje nam puno nade, ali nije ovo smak svijeta. Trenutno smo u dobroj situaciji i danas smo razgovarali kako to zadržati, bez obzira na okruženje i na činjenicu da je danas potvrđena nova varijanta koja je izgledno i prije već bila kod nas, ali danas imamo definitivnu potvrdu da se širi kod nas”, rekao je Polašek.

Izvor: Telegram.hr/ FOTO:screenshot/N1

Izvorni autor: Telegram.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.