IGOR KAČIĆ Ovo je pronađeno u džepu najmlađe žrtve Ovčare. Priča o drvenom dupinu je prebolna.

18.11.2020. 15:21:00

Na današnji dan, JNA je ruku pod ruku s četnicima banula u vukovarsku bolnicu iz koje je izvukla najteže ranjenike, ugurala ih u autobuse i otpremila na Ovčaru…

Iako je JNA tvrdila kako su u tim skupinama isključivo pripadnici hrvatske vojske, to nije bilo točno… Zajedno sa njima na Ovčaru su otpremljeni i neki civili, te žene i jedno dijete – Kačić Igor (16).

Igor je bio sin zapovjednika obrane Sajmišta, Petra Kačića, koji je poginuo prije pada Vukovara. Igor se zajedno sa majkom našao pred bolnicom u kojoj je većina Vukovaraca tražila sigurnost. Njegova majka Irena tada nije ni slutila da će njezin sin biti izdvojen i da će to biti upravo Veselin Šljivančanin:

Presudio mu susjed

“Obratila sam mu se, pokazujući Igorovu zdravstvenu iskaznicu, da ima samo 16 godina i da ga ne odvajaju od mene. Na to mi je on samo grubo odgovorio da će provjeriti. Potom su ih odvezli na Ovčaru. Ja sam Igoru čak htjela dati nešto novca da mu se nađe, nisam uopće pretpostavljala da bi mu se nešto takvo moglo dogoditi jer je bio dijete. Kasnije smo čuli da je na Ovčari bio izdvojen u skupinu koju su planirali pustiti, ali je jedan od naših bivših susjeda prepoznao Igora i rekao da ne može. Tamo je i ubijen”, rekla nam je njegova majka Irena Kačić.

Dodala je i kako je Igor bio divan dječak koji je svirao, pjevao i rezbario, tako da joj je poslije njegove smrti ostao mali dupin kao uspomena. Njega je rezbario još u podrumu kuće kada je rat već uvelike započeo. Dugo se nadala da je živ, a onda je ekshumacija otkrila užasnu istinu.

“Dali smo krv i na osnovu DNK-a potvrđeno je da je Igor ipak ubijen na Ovčari. Uz njegovo tijelo pronađen je i njegov izrezbareni dupin”, rekla je nesretna majka.

Izvor: dnevno.hr

Izvorni autor: Snježana Vučković/foto: Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.