ILČIĆ: “Dok na Plenumu “nema mjesta” za važne teme EU, ljevica forsira temu pobačaja i koristi pozornicu EP kako bi nametala svoj svjetonazor”

21.01.2022. 13:02:00

Europarlamentarac Ladislav Ilčić, potpredsjednik stranke Hrvatski suverenisti, osvrnuo se u parlamentu na činjenicu da se zanemaruju neke važne teme dok se ponovo po tko zna koji put u rezolucije ubacuje pravo žena na pobačaj, koje niti nije u nadležnosti europskog već nacionalnih parlamenata.

Odlučivanje o pobačaju nije u ingerenciji EU i dok na Plenumu “nema mjesta” za važne teme EU, ljevica forsira temu pobačaja i koristi pozornicu EP kako bi nametala svoj svjetonazor cijelom svijetu.

Pritom zanemaruju ono što bi nam trebalo biti zajedničko: zaštita žena koje dobivaju otkaz kad se udaju ili zatrudne, ili pak pomoć ženama da lakše usklade svoj obiteljski i poslovni život”, kaže Ilčić. Njegov govor prenosimo u cijelosti:

“Poštovane dame i gospodo, Europski parlament bi hitno trebao donijeti odluku o pristupanju Europske unije Konvenciji o upravljanju ribarstvom u sjevernom Pacifiku, vrlo važnoj međunarodnoj ribarstvenoj organizaciji.

Međutim, za to izvješće nije bilo mjesta na agendi ovog plenuma, a za promociju pobačaja uvijek ima mjesta, na svakom Plenumu, zar ne? I sad bih ja mogao objašnjavati kako je genetska struktura fetusa značajno drugačija od genetske strukture majke, kako je riječ o sasvim drugom organizmu, u 50% slučajeva drugačijeg spola, a vi to nećete htjeti slušati; vi ćete ponavljati svoj narativ  da je to jedan organizam. I vi na to imate pravo. No, ta rasprava u EP je potpuno besmislena. Ako želite o tome raspravljati, kandidirajte se za nacionalne parlamente jer to pripada pod ingerenciju nacionalnih parlamenata.

Kad već govorimo o tim temama, postoji mnogo toga što zajedno možemo učiniti kako bismo pomogli ženama da lakše usklade svoj privatni, obiteljski i profesionalni život.

Idemo zajedno učiniti pravednije društvo, idemo zaštititi žene koje dobivaju otkaz kad se udaju ili kad ostanu trudne. Idemo se baviti tim temama, tim poslom, tom agendom koja nam je zajednička i u kojoj možemo biti učinkoviti.

Dakle, nemojte opterećivati EP sa nametanjem svojeg svjetonazora. To nije ni svrha niti smisao Europskog parlamenta.”

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto: Ladislav Ilčić, snimka zaslona

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.