Ilija Vučemilović: "Ponos, dostojanstvo, obraz nema cijenu i nije barem kod mene na prodaju"

18.07.2021. 11:34:00

Nakon jučer objavljene     snimke incidenta koji se dogodio nakon sastanka održanog u Ministarstvu hrvatskih branitelja u četvrtak 15. srpnja 2021.g.,  između predsjednika Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade "Tigrovi" g. Ilije Vučemilovića i ministra hrvatskih branitelja g. Tome Medveda, reagiralo je  Ministarstvo hrvatskih branitelja koje je izdalo priopćenje u kojemu ne navodeći ime branitelja, među ostalim, istog prozivaju za "Tajno snimanje smatramo potpuno neprimjerenim, no više nas zabrinjava tajna misija koja ima za cilj ponovno uznemiriti i podijeliti hrvatske branitelje i stradalnike iz Domovinskog rata, što pojedinci sustavno pokušavaju, ne prezajući pritom ni od najnižih postupaka poput ovoga."  

Priopćenje Ministarstva hrvatskih branitelja

“Ministarstvo hrvatskih branitelja pozvalo je na sastanak i predstavnike brojnih udruga hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata, koji su se većinom odazvali kako bismo svi zajedno sudjelovali u dostojanstvenom obilježavanju ovog državnog praznika.

Na sastanku se razmatrao prijedlog programa i mjere potrebne za očuvanje sigurnosti i zaštite zdravlja sudionika proslave, i zbog mjera protiv pandemije COVID-19, a program su nakon prorade jednoglasno prihvatili svi sudionici sastanka te je sastanak uspješno zaključen.

Nakon završetka sastanka, čelnik jedne od braniteljskih udruga istupio je na neprimjeren i komunikacijski neadekvatan način, negodujući na teme samo malim dijelom povezane sa sastankom, ali uvodeći i temu koja nije bila sadržaj sastanka, te neprimjerenim načinom i krajnje neprimjerenim objedama prema djelatnicima Ministarstva unio nemir i negodovanje ostalih sudionika sastanka.

Svoj, očito unaprijed planirani istup, navedeni sudionik sastanka sam je tajno snimao te je odgovoran za neovlašteno snimanje ovog događaja i distribuciju na društvenim mrežama i drugim medijima. Isto tako, iznio je niz neistina vezanih za prijašnja obilježavanja i organizatore.

Zanimljivo je da se navedeni čelnik braniteljske udruge odazvao sastanku s ciljem sudjelovanja u pripremi i provođenju proslave, a tijekom sastanka nije se protivio programu i zaključcima.




Ministarstvo hrvatskih branitelja uključuje u sve svoje programe braniteljske i stradalničke udruge s ciljem zajedničke rasprave i dogovora o interesima braniteljske i stradalničke populacije, pa su tako i ovaj put udruge pozvane sudjelovati na sastanku radi dostojanstvenog i časnog obilježavanja tog značajnog praznika.

Tajno snimanje smatramo potpuno neprimjerenim, no više nas zabrinjava tajna misija koja ima za cilj ponovno uznemiriti i podijeliti hrvatske branitelje i stradalnike iz Domovinskog rata, što pojedinci sustavno pokušavaju, ne prezajući pritom ni od najnižih postupaka poput ovoga.

Stoga osuđujemo ovakav sramotan čin pokušaja unošenja nemira i podjela među hrvatske branitelje i stradalnike iz Domovinskog rata, ali i cjelokupnu hrvatsku javnost jer ovakvi sastanci, kao i obljetnica Oluje, nisu i ne smiju biti platforma za bilo čije političko djelovanje. U tom činu nije podržan od strane drugih sudionika sastanka.

Ujedno izražavamo žaljenje što izmanipulirani pojedinci pristaju biti provoditelji i izvršitelji nečijih skrivenih zlonamjera, ali i poručujemo kako nas neće spriječiti u našoj namjeri da ovu važnu obljetnicu iz Domovinskog rata dostojanstveno obilježimo i ponosno proslavimo, onako kako to i priliči Danu pobjede i domovinske zahvalnosti i Danu hrvatskih branitelja”, stoji u priopćenju ministarstva kojeg potpisuje državni tajnik Špiro Janović.

Na navedene optužbe iz Ministarstva hrvatskih branitelja, putem facebooka odgovorio je  prozvani  Ilija Vučemilovića čiju objavu prenosimo u cijelosti:

"Podsjetnik i odgovor na zabrinutost Ministarstva Hrvatskih Branitelja vezano za moju neku "SKRIVENU NAMJERU" ...moju IZMANIPULIRANOST od valjda sad nekog unutrašnjeg neprijatelja neznam, pa vidim u maniri dobrih starih vremena kojih se tobože zgražate onako prijetite neovlaštenim snimanjem i distribucijom....hej DRUGOVI pa ovo je bio treći sastanak u zadnjih nekoliko mjeseci gdje sam svako svoje izlaganje najavio da snimam upravo kako bih se izbjegle laži i manipulacije...gdje za stolom u jednoj korektnoj raspravi imate razumjevanja i uvažavate prijedloge da bi čim zavrsi sàstanak sve zaboravili...e žao mi ali to neće ići...Ipak je ovo slobodna zemlja nije vaša prčija...Poštovani potpisniče pamfleta dali sam mozda ovdje bio izmanipuliran...dali sam ovdje imao neke skrivene opasne namjere...za čije sam ovdje interese govorio..? šta je ostalo danas od VAS koji ste ovo zdušno podržavali samo se niste nikad ovako izložili...gdje ste se časni moralni prijatelji VI izgubili za čije ste se interese prominili tko VAS manipulira i od VAS čini korisne budale....Dragi prijatelji sve je prolazno...sve se može nadoknadit ali ponos, dostojanstvo obraz nema cijenu i nije barem kod mene na prodaju....Želim Vam svako dobro spreman na raspravu , sučeljavanje zaplašit i ušutkat me nećete....pakujte hapsite sudite i prethodni su pa Bogu fala tu sam uzdignute glave...možete i VI ja nevidim razliku...molim slobodno kritizirajte mišljenja iznosite bez vrijeđanja bilo koga osim mene naravno po meni udrite..
DOMOVINI VJERAN ZA DOM SPREMAN" 
U prilogu objave, Ilija Vučemilović podijelio je video od 22. listopada 2014.g. sa sjednice odbora na kojoj je sudjelovao kao vanjski član.
Video možete pogledati ovdje: https://youtu.be/_W6QWO6RU7s 
U vezi navedenog događaja, kasno sinoć Ilija Vučemilović je na svom facebook profilu upozorio da je dobio poruku kako kreće napad na njega i destrukcija njegove malenkosti, a tom prilikom je u objavi naveo slijedeće:
"Iz pouzdanih izvora sam dobio poruku da kreće napad i deskriditacija moje malenkosti e pa DRUGOVI sa osobitim zadovoljstvom vaš čekam...svjedočio mnogo čemu..dokaza mnogobrojnih imam...rekoh neki dan vrime skrivanja prošlo.....evo jedno pitanje za prijatelja....TKO JE ONO IZ UREDA SKIDA KRIŽEVE 2000 tisućète kad je orijuna trećesječanjska došla na vlast....odoh sad...DOMOVINI VJERAN ZA DOM SPREMAN....samo dajte radujem se...."
 

 

 
 

Izvor: Ilija Vincetić - fb/Foto: Facebook

Izvorni autor: Krešimir Cestar/Foto: facebook

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.