IMA LI KRAJA? SRBI GOTOVINU PROGLASILI RATNIM ZLOČINCEM! Sablašan napad: Oglasili se ondašnji umjetnici

16.01.2020. 16:33:00

“SRBIN VELIČA GOTOVINU Napali ga što igra u filmu koji slavi ratnog zločinca”, stoji na naslovnici srpskog Kurira uz napomenu da se radi o napadu nacionalista, na naslovnici su istaknute izjave srpskih kulturnjaka poput režisera Radoša Bajića. On naime smatra da niti jedan Srbin ne treba u tome sudjelovati jer se radi o političkoj lakrdiji koja veliča nesreću srpskog naroda. Pisac Vladimir Kecmanović izjavio je pak, “da je glumac, da nikad ne bi glumio u filmu koji veliča Gotovinu”, ali je osudio “linč umjetnika”. Inače, radi se o mladom glumcu Stevanu Vukiću koji glumi vojnika JNA, a koji zbog svoje uloge u Generalu dobiva prijetnje.

”Mladi umjetnik zbog ovog projekta dobio prijetnje, a njegove slike montiraju sa šahovnicom preko lica i ustaškim simbolom U.

Mladom glumcu Stefanu Vukiću prijete preko društvenih mrežama i crtaju mu šahovnicu na čelu i ustaški simbol U jer je prihvatio da igra u filmu i TV seriji ‘General’, koji veličaju Antu Gotovinu”, stoji u najavi članka.

Izvor: Dnevno.hr/Foto:Screenahot

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.