‘IMAMO HRVATSKU!’ Tomo Medved povodom Dana državnosti: ‘Vođeni domoljubljem i ujedinjeni u zajedništvu’

29.05.2022. 10:30:00

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved uputio je čestitku povodom Dana državnosti Republike Hrvatske.

“Posebnu zahvalnost izražavam obiteljima naših poginulih, nestalih i umrlih, kao i svim hrvatskim braniteljima, ponosan na našu povijesnu ulogu u stvaranju, obrani i oslobađanju naše domovine”, započeo je.

Obratio se obiteljima poginulih, nestalih i umrlim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata, kao i svim državljanima Republike Hrvatske.

‘Imamo Hrvatsku’

“Drage obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja, cijenjeni hrvatski branitelji i stradalnici Domovinskog rata, vama i vašim obiteljima te svim državljanima Republike Hrvatske, Hrvaticama i Hrvatima u domovini i izvan nje čestitam Dan državnosti!

Imamo Hrvatsku!

U tom povijesnom pokliču našeg prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana sažete su vjekovne težnje hrvatskoga naroda, ostvarenje stoljetnoga sna o slobodnoj i samostalnoj hrvatskoj državi.

Slaveći Dan državnosti, s ponosom se prisjećamo naše slavne pobjede u Domovinskom ratu, a s posebnim pijetetom svih hrvatskih žrtava, kojima smo vječno zahvalni za našu slobodu i neovisnost. Posebnu zahvalnost izražavam obiteljima naših poginulih, nestalih i umrlih, kao i svim hrvatskim braniteljima, ponosan na našu povijesnu ulogu u stvaranju, obrani i oslobađanju naše domovine.

‘Vođeni domoljubljem i ujedinjeni u zajedništvu’

Naš cilj postigli smo u zajedništvu hrvatskog naroda, ujedinjene domovinske i iseljene Hrvatske, koje nas je dovelo do konačne pobjede u Domovinskom ratu i koje nam je i danas potrebno. Danas se suočavamo s novim izazovima i sigurnosnim prijetnjama, iznalazimo odgovarajuća rješenja i gradimo sigurnu Hrvatsku, koja je domovina i Hrvatima izvan Hrvatske, a veliko srce pokazali smo i pruživši utočište prognanima.

Vođeni domoljubljem i ujedinjeni u zajedništvu nastavljamo graditi našu domovinu, snažiti naše institucije i sustav domovinske sigurnosti, stvarajući nove prilike i mogućnosti za sve žitelje Lijepe Naše.




Osluškujući bilo hrvatskog naroda, omogućili smo da Dan državnosti ponovno slavimo 30. svibnja, taj povijesni datum koji je utkan u kolektivnu svijest hrvatskog naroda.

Budimo ponosni na svoju slavnu prošlost i ustrajni u stvaranju bolje budućnosti, zbog svih naših žrtava i za sve naše potomke. Izvjesimo naše zastave i proslavimo Dan državnosti.

Neka nam živi jedina i vječna Hrvatska”, poručio je Tomo Medved.

Izvor: dnevno.hr/Foto:fah

Izvorni autor: L.B.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.