Imamo prvog četvrtfinalista! Nizozemci slavili protiv Amerikanaca, presudilo iskustvo

03.12.2022. 18:42:00

Nogometaši Nizozemske prvi su četvrtfinalisti Svjetskog prvenstva, kojem je domaćin Katar, nakon 3:1 (2:0) pobjede protiv reprezentacije SAD-a.

Odmah na početku, u 3. minuti, sjajnu je šansu imao najbolji američki igrač Pulišić te su nogometaši SAD-a ostavili bolji dojam u prvom poluvremenu.

No, dok su Amerikanci propuštali šanse, Nizozemci su zabijali. U prvih 45 minuta Nizozemska je postigla dva identična pogotka, a strijelci su bili Memphis Depay u 10. i Daleyja Blind u prvoj minuti sudačke nadoknade nakon što je oba puta odlično asistirao Dumfries.

U nastavku susreta obje su reprezentacije imale dosta prilika, pogotovo su opasne bile one nizozemskih nogometaša, no 2:0 je stajalo sve do 76. minute. Tada je SAD smanjio na 1:2 neobičnim pogotkom Haji Amira Wrighta.

Nizozemska je i definitivno riješila pitanje pobjednika u 81. minuti, a jako dobru svoju predstavu golom je za 3:1 začinio Denzel Dumfries.

Nizozemska će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika dvoboja Argentine i Australije koji će se za ulazak među osam najboljih na svjetskom prvenstvu boriti tijekom subotnje večeri, od 20 sati.

Izvor: gol.hr/Foto: Afp

Izvorni autor: gol.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.