Incident u Osnovnoj školi: Devetogodišnji učenik završio u bolnici nakon konzumacije školskog gulaša

19.01.2024. 15:54:00

Devetogodišnji učenik Osnovne škole Kamešnica u Otoku, Dalmatinska zagora, završio je u splitskom KBC-u zbog ozbiljnih zdravstvenih problema koje su izazvali obroci servirani u školskoj kantini. Prema izvješću bolnice, prvi simptomi zdravstvenih smetnji pojavili su se nakon ručka 16. siječnja, kada je dječaku poslužen gulaš. Otac djeteta tvrdi da je nekoliko sati nakon konzumacije obroka njegov sin počeo povraćati, a stanje mu se dodatno pogoršalo sljedećeg dana, prenosi Dnevno.hr

"Dok smo ga vozili u splitsku bolnicu s infuzijom zbog dehidracije, naš sin je počeo povraćati krv", izjavio je otac devetogodišnjeg učenika novinarima, izražavajući duboku zabrinutost zbog događaja.

Ravnatelj škole u Otoku, Miroslav Jukić, istaknuo je da još uvijek nema službenih informacija o rezultatima analize hrane koja je uzorkovana. Međutim, dodao je da su nakon tog ručka 16. siječnja više učenika izrazilo žalbe na želučane tegobe i probavne smetnje, što dodatno potiče istraživanje potencijalnih problema s pripremom obroka u školi.

Glasnogovornica KBC-a Split, Kristina Bitanga, potvrdila je da je devetogodišnji pacijent primljen u bolnicu zbog problema sa zdravljem nakon konzumacije školske hrane te da je trenutno hospitaliziran na Klinici za dječje bolesti.

Studentski centar u Splitu zadužen je za pripremu obroka za učenike, a direktor centra, Ivan Žižić, trenutno je na službenom putu. Iako su pojedini roditelji izrazili zabrinutost zbog sigurnosti hrane koja se pruža djeci, još uvijek se čekaju detalji o tome što je izazvalo ozbiljne zdravstvene smetnje kod devetogodišnjeg učenika. Škola, bolnica i roditelji očekuju brze i precizne informacije kako bi se utvrdile okolnosti ovog incidenta i poduzeli odgovarajući koraci radi osiguranja sigurnosti prehrambenih usluga u školi.

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: Dražen Šemovčan Šeki/Foto: snimka zaslona/YT

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.