Infektologinja: Situacija je ozbiljna, imamo veliki broj novooboljelih

06.11.2021. 20:27:00

Infektologinja iz Klinike za infektologiju KBC-a Split Mirela Pavičić Ivelja komentirala je epidmeiološku situaciju.

“Brojka ne pada, bilježimo rast, danas bilježimo 140 hospitaliziranih covid bolesnika. Situacija je ozbiljna. Imamo veliki pritisak na hitne prijeme, imamo veliki broj novooboljelih koji pristižu svakog dana. Danas smo otvorili novi covid stacionar”, rekla je infektologinja i dodala da smatra da su dobro organizirani, da imaju izvrstan anesteziološki tim i da se sa situacijom nose najbolje što je moguće.

Istaknula je da je normalno da virus mutira. “Normalno je, prirodno da se virus mijenja, da virus mutira i većina mutacija ne dovodi do njegovih značajnih promjena. Ipak, u odnosu na početak epidemije primjećujemo da imamo i mlađih ljudi koji obolijevaju s težom kliničkom slikom, imamo i trudnica. Djeca obolijevaju, ali moram priznati da mi ipak još na sreću nemamo baš teško oboljele djece”, kazala je za RTL Pavičić Ivelja.

Cijepljeni hospitalizirani su u manjini, čine ispod 10 posto hospitaliziranih, ispod 12 posto od onih završe na respiratoru, dodala je.

“I najčešće, oni koji su cijepljeni, a hospitalizirani su, uznapredovale su dobi i imaju neke komorbiditete zbog kojih su ranjiviji.”

Izvor: n1/ Foto: PIXSELL

Izvorni autor: N1 Info / Foto: Vjeran Zganec Rogulja

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.