Intenzivirani ruski napadi na Kijev i Lavov: Stradanja civila u Ukrajini nakon upada na ruski teritorij

04.09.2024. 09:28:00

Posljednjih desetak dana Rusija je pojačala napade na Ukrajinu, lansirajući stotine projektila i bespilotnih letjelica. Prema mišljenju nekih ruskih vojnih blogera, ovo predstavlja odgovor Moskve na nedavni upad ukrajinskih snaga na ruski teritorij.

Jedan od najtežih napada dogodio se u Lavovu, gdje su posljedice bombardiranja bile devastirajuće. Gradonačelnik Lavova izvijestio je kako je u tom napadu život izgubilo sedam osoba, među kojima i troje djece. Više od 30 ljudi je ozlijeđeno, a uništene su i brojne povijesne zgrade u samom središtu grada, nedaleko od poljske granice.

Ovaj napad uslijedio je samo dan nakon što su ruske snage pogodile Poltavu s dvije balističke rakete, pri čemu je stradalo najmanje 50 ljudi. Među žrtvama je bila i 14-godišnja djevojčica, dok je još petero djece ranjeno. Moskva se još nije oglasila povodom ovog napada.

Ruske vlasti već su ranije izjavile da su njihove mete ukrajinska vojna, energetska i prometna infrastruktura, a ne civilni ciljevi. Međutim, posljednji događaji izazvali su široku osudu zbog velikog broja stradalih civila, uključujući i djecu.

Izvor: 24sata

Izvor: 24sata/Foto:REUTERS/Roman Baluk

Izvorni autor: PDN/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.