Inter razbio Šahtar i izborio finale Europa lige sa Sevillom

18.08.2020. 09:19:00

U finalu ovosezonske nogometne Europske lige u petak će u Kölnu igrati Sevilla i Inter, nakon što je u prvom polufinalu Sevilla u nedjelju svladala Manchester United sa 2:1, u drugom polufinalnom dvoboju Inter je u ponedjeljak u Duesseldorfu bio uvjerljiv protiv Šahtara sa 5:0

Dvostruki strijelci za Inter bili su Lautaro Martinez (19, 74) i Romelu Lukaku (78, 83), a jedan gol dodao je Danilo D'Ambrosio (64). Važnu ulogu u pobjedi talijanskog doprvaka imao je i hrvatski reprezentativni veznjak Marcelo Brozović, iako nije bio strijelac Brozović je bio asistent za drugi pogodak svoje momčadi te pokretač akcije za treći gol.

Inter je poveo iz svoje prve prilike na utakmici, u 19. minuti je vratar Šahtara Pjatov loše ispucao loptu, na polovici ukrajinskog prvaka nje se domogao Barella koji se potom sjurio po desnom krilu i uputio centaršut koji je Martinez glavom proslijedio u mrežu.

Talijanski je sastav kontrolirao događanja na terenu i nakon pogotka, a stjecao se dojam kako je strateg Intera Antonio Conte u potpunosti 'pročitao' igru suparnika i onemogućio sve Šahtarove glavne poluge.

Ipak, Šahtar je bio u igri sve do sredine drugog poluvremena, da bi se ključni trenuci utakmice zbili u razdoblju od 62. do 64. minute. Prvo je u 62. minuti Šahtar napokon stvorio izglednu priliku za pogodak, ali je nakon ubačaja Matvijenka Junior Moraes glavom s pet metara pucao ravno u Handanoviča.

Kazna za taj promašaj bila je ekspresna, dvije minute potom Inter je izborio udarac iz kuta kojega je izveo Brozović, a u skoku na pet metara od vrata Šahtara najviši je bio D'Ambrosio i učinio ono što Junior Moraes nije - zatresao mrežu.

Susret je definitivno bio odlučen u 74. minuti kada je Brozović osvojio loptu na polovici Šahtara, uslijedila je kombinacija Lukakua, Gagliardinija i Martineza, a ovaj potonji se po drugi put upisao u strijelce za 3:0.

Konačnih 5:0 s dva pogotka u 78. i 83. minuti postavio je najbolji strijelac Intera Lukaku, prvoga nakon lijepog proigravanja Martineza, a drugog nakon impresivne solo-akcije.

Brozović je igrao za Inter do 85. minute.

Finalni dvoboj Sevilla i Inter igrat će u petak u Kölnu od 21 sat.

Sevilla je dosada pet puta osvajala ovaj trofej (2006, 2007, 2014, 2015, 2016), a Inter tri (1991, 1994, 1998).

INTER - ŠAHTAR 5:0

STRIJELCI:  1-0 Martinez (19), 2-0 D'Ambrosio (64), 3-0 Martinez (74), 4-0 Lukaku (78), 5-0 Lukaku (83)

INTER: Handanovič - Godin, De Vrij, Bastoni - D'Ambrosio (Moses, 81), Barella, Brozović (Sensi, 85), Gagliardini, Young (Biraghi, 66) - Lukaku (Esposito, 85), Martinez (Eriksen, 81)

ŠAHTAR: Pjatov - Dodo, Krivcov, Hočolava, Matvijenko - Marcos Antonio, Stepanenko; Marlos (Konopljanka, 75), Alan Patrick (Solomon, 59), Taison - Junior Moraes

Izvor: tportal.hr/Foto: LARS BARON / POOL

Izvorni autor: D.S.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.