INVAZIJA U UKRAJINI: Eksplozije u Kijevu, Lavovu i Dnipropetrovsku

18.04.2022. 10:24:00

Vlasti u zapadnim i južnim ukrajinskim regijama Lavovu i Dnipropetrovsku izvijestile su o višestrukim eksplozijama u ponedjeljak, a reporter Reutersa čuo je niz eksplozija u Kijevu, dok se ruska invazija na zemlju nastavlja.

Prema pisanju medija Suspilne, dvije osobe su ranjene u napadima u Dnipropetrovsku. Gradonačelnik Lavova Andrij Sadovij rekao je da je bilo pet raketnih udara na grad. Ne zna se ima li žrtava.

"Ostanite u skloništima", napisao je na Telegramu guverner regije Lavova Maksim Kozicki.

U Kijevu je reporter Reutersa čuo niz eksplozija na lijevoj obali rijeke Dnjepra. Lokalne vlasti još nisu dale službene informacije o tome što ih je izazvalo.

Rusija je napala Ukrajinu 24. veljače i svoju akciju naziva posebnom vojnom operacijom za demilitarizaciju Ukrajine i iskorjenjivanje onoga što naziva opasnim nacionalistima. Zapad i Kijev optužuju ruskog predsjednika Vladimira Putina za ničim izazvanu agresiju.

Izvor: Politika Plus/Foto:politikaplus.com

Izvorni autor: PolitikaPlus/Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.