ISPOVIJEST SERIJSKOG KRADLJIVCA IZ BJELOVARA: Ukrao je 180 kamiona i autobusa. Ni sam ne zna zašto to čini

16.06.2021. 12:10:00

U okolici Bjelovara je prošlog vikenda ukraden autobus Čazmatransa. Policija je brzo pronašla počinitelja, a iza krađe, otkrilo se, stoji serijski kradljivac kamiona i autobusa.

Lokalni mediji pišu da u svom dosjeu ima oko 40 krađa autobusa i kamiona, a sumnja se da ih je bilo i dvostruko više. U zatvoru je proveo više od 12 godina, između ostalog i zbog ubojstva na mah.

Na bjelovarskom području taj čovjek ima status svojevrsne legende, antijunaka, a riječ je o 53-godišnjem Predragu Kojadinoviću Koji. On se osobno javio novinaru Mog portala kojem je iznio svoju priču.

“Što se tiče zadnjeg autobusa, ja ga nisam ukrao. Priznao sam krivnju jer sam znao da će me nakon toga policija pustiti, odnosno da me neće zadržati 24 sata u postaji”, ispričao je i dodao da su bjelovarski policajci svojim su kolegama iz Đurđevca govorili, da “ako on kaže da nije ukrao, onda mu mogu vjerovati da nisam”.

Kaže kako je kamion naučio voziti 1982. godine, i otac mu je bio vozač, baš u Čazmatransu, a službeno je položio tek 2000. godine. Prva krađa pripisana mu je 1989., a kaže da nije ukrao autobus ili kamion već deset godina. Napomenuo je i da mediji prenose krivu informaciju te da je mahom krao kamione, a ne autobuse.

“Vi svi pišete autobusi, ali 80 posto toga što sam ukrao bili su kamioni. Imao sam kartice, znao sam kako se tankira, pa ipak sam ja vozač kamiona. Točan broj stvarno ne znam, ali je sigurno puno više od 100, negdje oko 180“, kazao je Koja.

Na pitanje zašto to radi nije imao odgovor.

“Kad bi ja znao odgovor zašto, vjerojatno ja to ne bih radio. Imam veliki upitnik iznad glave. Razgovarao sam i s doktorima, ali ni oni ne znaju odgovor”, rekao je Koja.

Otkrio je i kako izgleda život u hrvatskim zatvorima. Kaže, upoznao je tamo Matu Oreškića, čovjeka koji je prvi dobio kaznu od 40 godina zatvora, trostrukog ubojicu iz Petrinje Vlastimira Kihalića koji je u zatvoru počinio samoubojstvo, a družio se i s Dečkima s Knežije, Rajkom i Veliborom Momčilovićem, Davorom Zečevićem… Tvrdi da nikad nije imao problema.

Na kraju je otkrio kako je dobio posao u Nizozemskoj pa odlazi tamo kod rodbine.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto: Pixabay / ilustracija

Izvorni autor: 7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.