Ispražnjena Psihijatrijska bolnica za djecu i mladež u Kukuljevićevoj, zaražen ravnatelj

09.04.2020. 07:15:00

Jedina dječja psihijatrijska bolnica, ona u Kukuljevićevoj u Zagrebu, ispražnjena je zbog koronavirusa. Kako Jutarnji list neslužbeno doznaje, na COVID-19 pozitivan je ravnatelj

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak potvrdio je kako je u toj bolnici zaražen djelatnik.

'Jedna osoba pozitivna je na koronavirus, a 34 djelatnika su u samoizolaciji. Također je u samoizolaciji i dvoje pacijenata', rekao je Capak.

Prema ovim podacima, ravnatelj je imao kontakte s dvoje djece u bolnici, s obzirom da se u samoizolaciju stavljaju oni kontakti koji su prema epidemiološkim pravilima imali mogućnost zaraze.

Kako saznaje Jutarnji list, po većinu djece došli su roditelji, dok je njih manje od deset prevezeno u Psihijatrijsku bolnicu sv.Ivan Jankomir.

Bolnici je izdana mjera dezinfekcije, a rad bi trebali nastaviti oni liječnici koji nisu bili u kontaktu s ravnateljem i nisu dužni provoditi mjeru samoizolacije.

Izvor: tportal.hr/Foto:Robert Anić

Izvorni autor: V.P,P.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.