Ivan Dok Anđelić: “Samo pričajte gdje ste bili, što ste radili, koje funkcije ste obnašali od kada do kada i nećete morati na ništa paziti!”

28.03.2021. 10:29:00

Jedna od legendarnih izjava Ivan Dok Anđelić, a a tiče se “ISTINE O OBRANI VUKOVARA”

“Samo pričajte gdje ste bili, što ste radili, koje funkcije ste obnašali od kada do kada i nećete morati na ništa paziti!”

Ova izjava me nevjerovatno podsjeća na jedan Biblijski citat iz Lukina evanđelja, piše Josip Deur

Ne uzvisuj se!

“Zatim je gostima, vidjevši ih kako za sebe biraju počasna mjesta za stolom, ispričao usporedbu. Rekao je: »Kada te tko pozove na svadbu, nemoj sjesti na počasno mjesto, jer je možda pozvan netko važniji od tebe! Tada će ti prići onaj koji vas je obojicu pozvao i reći ti: ‘Ustupi svoje mjesto ovom čovjeku!’ Ti ćeš onda, posramljen, morati sjesti na posljednje mjesto. Kada te pozovu, radije zauzmi posljednje mjesto pa će ti domaćin, kada dođe, reći: ‘Prijatelju, sjedni na bolje mjesto!’ Tako će ti biti iskazana čast pred svima koji budu sjedili za stolom. Jer, svatko tko se uzvisuje, bit će ponižen, a onaj tko se ponizi, bit će uzvišen.«

Bože moj koliki su samo sebi pripisali tuđa herojska djela i funkcije a nisu u istima sudjelovali ili ih obnašali...

Izvor: Josip Deur/FB-Istina o obrani Vukovara/PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.