IVAN PEPIĆ: Na jučerašnji dan 7.8.1995. u selu Matići kod Orašja od minobacačke granate poginulo je osmero hrvatske djece/mladića koji su bili na pogrebu člana obitelji.

08.08.2020. 13:29:00

Sve je to bila osveta za Oluju, kao i Talićeva i Mladićeva neuspješna "Operacija Plamen" s ciljem zauzimanja Orašja nakon Bljeska, kad su isto nepotrebno stradali civili...

IVAN PEPIC: Na današnji dan 7.8.1995. u selu Matići kod Orašja od minobacačke granate poginulo je osmero hrvatske djece/mladića koji su bili na pogrebu člana obitelji. Sve je to bila osveta za Oluju, kao i Talićeva i Mladićeva neuspješna “Operacija Plamen” s ciljem zauzimanja Orašja nakon Bljeska, kad su isto nepotrebno stradali civili. Hrvatski mediji o tom zločinu šute, kao i o ubojstvu 458 hrvatskih civila, uglavnom starijih osoba, nakon “Operacije Koridor” 1992. u Bosanskoj Posavini. O tim zločinima nitko nije odgovarao, iako su neki od generala tzv. RSK (npr. Mile Novaković) izravno bili uključeni u zločinačke operacije. Pa u kontekstu “politike iskoraka” smatram da je nužno obilježiti taj zločin.

Izvor: Hrvatska povijest/Foto:Ivan Pepić

Izvorni autor: IVAN PEPIC

Autor: