Ivica Arbanas Lipi, ponos ne samo Smilčića, Zadra i Vukovara već cijele Hrvatske!

15.05.2021. 16:33:00

Zašto je General pukovnik Marijan Mareković za mimohod oružanih snaga 1997. godine odabrao upravo pukovnika Ivicu Arbanasa kao zapovjednika da predvodi najelitniju postrojbu hrvatske vojske "BORBENU SKUPINU GARDIJSKU" dovoljno govori njegov briljantni ratni put koji je prošao od 1990-te, od Pakraca, Plitvica, Vukovara, Vinkovaca, Bosanske posavine, Maslenice, Uskoplja, Mostara, Šator planine, akcije Ljeta 95 i Oluje!
Nažalost jedan dio njegova ratnog puta i funkcija koje je obnašao u Vukovaru su nestali iz njegova dosijea u personalnoj upravi MORH-a da bi 30. godina kasnije saznali kako su se mnogi okoristili najvišim funkcijama koje je upravo on obnašao!

Prilikom umirovljenja kažnjen od tada aktualnog predsjednika države Stipe Mesića bez unapijeđenja.

Žalosno da danas o njemu, njegovom statusu i njegovim funkcijama koje je obnašao 1991-e u Vukovaru odlučuju aktualni političari koji su tada mogli i bili dužni braniti domovinu a nisu se odazvali!

Međutim ono što se nije uspjelo ukrasti, a to su živi svjedoci tog vremena kao i izravne zapovjedi o postavljenju ali i pohvale vrhovnog zapovjednika RH dr. Franje Tuđmana 1991-e na javnoj televiziji koje su umalo koštale glave njegove roditelje!

Gospodo, vi koji lažima i podmuklo sve ove povijesne činjenice osporavate ne zaboravite i dobro upamtite;

"istina je prečesto spora ali uvjek pronađe svoj put"

Do konačne istine i pobjede...


Josip Deur/PDN

Izvorni autor: Josip Deur/FB/PDN/Foto:PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.