Ivica Kukavica: "Današnju godišnjicu akcije " Maslenica" su opet osramotili političari na čelu s predsjednikom republike i nekim tzv. generalima".

22.01.2021. 17:12:00

Reakcije na postupak predsjednika RH-a Zorana Milanovića koji je napustio svečano obilježavanje 28. obljetnice VRO "Maslenica" se ne stišavaju.

Među brojnim reakcijama političara, građana i hrvatskih branitelja, naišao sam na reakciju sudionika VRO "Maslenica", hrvatskog branitelja Ivice Kukavica, tada zapovijednika Imotske satnije u sastavu 3. bojne 4 Gardijsle brigade, koju vam prenosimo u cijelosti:  

"Današnju godišnjicu akcije " Maslenica" su opet osramotili političari na čelu s predsjednikom republike i nekim tzv. generalima.
Otišli su sa proslave, a nisu se poklonili žrtvi mojih palih suboraca, nego su kukavički, kao u ratu, pobjegli.
Najteže bitke sam doživio nakon te akcije, doslovno svaki dan sam se tukao, sa svojim vojnicima, kao zapovjednik imotske satnije u sastavu 3 bojne 4 gbr, protiv neprijateljskih elitnih postrojbi koje je predvodio Arkan, a na potezu Paljuv - Kašić.
U tim bitkama sam i lakše ranjen, ali sam tek nakon dva dana išao u Zadar, te se nakon bolničke obrade od par sati, odmah vratio na ratište.
Bio sam siguran u pravac Suhovare - Škabrnja, jer sam znao da su tu HOS - ovci, uz ostale naše elitne postrojbe.
U tim bitkama nisam vidio Milanovića, Banožića i te tzv. generale.
Mi živi svjedoci tog vremena, ne smijemo dopustiti mijenjanje povijesnih činjenica, a toplo se nadam da će doći dan kad ćemo ovim mrziteljima žrtve naših suboraca suditi za veleizdaju."

Izvor: Ivica Kukavica - fb/Foto: Facebook

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.