Ivica Matešić: Vrijednost Žrtve

15.12.2019. 12:28:00

Izbori .U Zemlji Hrvata..Koliko ono kandidata. Prolaznici prolaze ulicama.Sve opet sja.Nigdje među njima ratnika--Ni traga  čovjeku onom.Ratnika..Nebi li duše pokrpali. Za one što su stali.Što su pali. . Štovana gospodo obraz je društva suh kao od kamena.Suza nema..Isužiše . Vrijeme ranu briše.To je istina .Oni što tukli su se u Oluji...Gdje su sada?- Špilja očnih crnoča nejasnoća.Tumara ratnik ratištem starim.Kog boga traži?. Ide gore dolje. Što ga proganja.? Davna je već ta stara rana.zakrpana.Hoda našim svijetom  krdo bogalja.I viče ratnik opet .. Ne valja.. Ne valja.. Bogalji nisu ratnici.Bili….Već ovi.. Bogalji su( duše i srca amputirani)ovi danas ljudi…nazovi .” Zdravi” ovi dragovoljaca hrvatskih “Umni” protivnici.

Doista Hrvatsku Bog voli. Voli je jako.Jer da nije tako ne znam što bi od nas bilo. Toliko lutanja. Grešaka.. kapitalnih. Kardijalnih.Kome bi toliko grijehova.. promašaja bilo oprošteno..Da nas nevoli… Bog…Pored svih ovih nesretnika , koji u svojim glavama misle da su predbiljženi na Nju.A onda ,, onda su svi ali baš svi na pat godina nestali.I kad sve prođe iz šeroka svjeta zdrava mladost dođe.. Školovana .. bez srama..Reće:.  ova Hrvatska od ranih nogu , pa sve do kraja njihova  raja stvorena samo za njih.Njihova prćija.. Da je mogu krojiti i prekrojavati po sebi. Da se mora podavati  njihovim željama, ambicjama.. želucima nezasitnim…kao da neznaju da je zemlja ova sazdana..Na nećem drugom.. Mnogo vrijednijem.Na Mladosti jednoj, Po Njoj je  .. Samo po Njoj.. sazdana naša suvremena povijest.Po njoj toj mladosti, ostavljenoj po pustopoljanama , ova je zemlja dobila ono svoje uskrsno znaćenje… Ime svoje je dobila natrg.Njihova žrtva bila je doista Hrvatska.. Doista općeljudska.Oni su bili i još uvjek jesu otkupitelji svih nas.. Pa i ovih gore navedenih.Kandidata..Na Njima koji su krvlju svojom otkupili nebrojene pogreške naše politike. I koji te pogreške i danas skupo plačaju ..i opet će ćini se platiti. Ali naša riječ po izlasku iz ovih pokolja svakovrsnih.. jer nije samo rat pokolj,, neće biti i ne smije biti rijeć smrti.. već riječ života.. samo život može dati život.. mrtvo ne rađa nićim.. Zato vratimo se životu.. našoj mladosti.. jedino ona  će znati.. i umjeti može zamisliti i provesti nešto drugo osim ovih igara, trka Stolićarskih, Osobnih. Lišenih svake Državnosti.Svake... Svake humanosti..Svakog boljitka Domovine. Jer ako smo izgubili tjelesna i materijalna dobra, Iako ćemo ih po svemu sudeći  još gubiti..Ustvari  što je naše još tu na Hrvatskom tlu.. rasprodano sve u bescjenje. Ali djecu izgubiti ne smijemo..  Nesmijemo izgubiti Mladost ovu današnju mladost neprocjenjihvo blago ove zemlje.. Uzdanicu Hrvatske.Nepopravljivog idealistu.. Koja kroz ljepotu i kroz čistoću svoje duše gleda na Svjet ovaj i na Pravdu više negoli na pisani zakon i pravo.Koja više je dakle privržena Moralu nego legalitetu.Jer tu djecu više no ikoga zapanjuje i boli trulost i lažnost čitave ove današnje situacije...Pogledajte .. bilo kojim našim..Hrvatskim gradom… navećer kroz parkove po rivama..njabolje vikendom..možda bolje rano ujutro… Tamo će vam masa jedna djece reči rijeći Istine i Savjesti  . Možda se upitate zašto ove puste boce vina przne  po klupama.. jeftine .. najjeftinije.. Zašto.. ?Možda ćete naći odgovor na Nekazano.. Gdje smo i što smo.. i kamo to idemo.Mladost će vam možda dati odgovora.Jer ona putuje.. prazni se Domovina..Frustracija tjeskoba.. zdvojnost spopadaju Hrvatsku...Danas.

Narod je u ratu postigao napokon svoju osobnost.Sačuvao svoj jezik,kulturu...želio je da mu se povrate radnici oni gastbajteri iz emigracije..Ništa od toga.. ista se prića nastavila gdje je onda bila..Taj strašni rat nije iscrpio naše stvaralačke snage…koliko god nas je stajao života, tjelesa i izgaranja duha…  ali ovi bi odnosi društveni doista mogli uništiti jedino da ćega bi nam trebalo stati.. Do Mladosti naše.

Drage volje.Borili su se s nepojmljivom srčanošču.Čija hrabrost zaprepastila je ćak i njih same.Čija snaga sazdana je bila  od neprobojnog materjala.Išli su krupnim koracima. U vatrenim stupavima prašine lepršala je na vrhu stare tvrđe  zastava oslobođene Domovine.Hrvatske...Četnićke granate spustiše se po njihovim .. odorama…Dragovoljci su pokazivali zube . mirno su  palili  tenkove.Dali možete razumjeti . Zašto su tako mirni.Bili. Uz mnogih podsmjeha Oluje.. Da Oluja im se smijala...Ti što dušu su svoju na tanjuru nosili.Na slavu Hrvata. .Ničeg  večeg u povjest  nije bilo.. u Zemlji ovoj od ove dične rulje. Koje i danas hoće upropastiti Hulje..

Jer opet karavani mladosti naše.. odlaze opet u tuđinu ljudi Hrvati  vani..Proces je to koji predstavlja povredu savijesti . naravno onog koji je ima..O ovdje je toga u eliti ostalo malo.. Jer da je ima ovo bi se zaustavilo.. stalo... Zemlje uvoznice potrebuju one kvalificirane i visoko kvalificirane mlade zdrave ljude.Za svaku vrstu posla iz manje razvijene Europe u visoko razvijenoj Europi. I onda “ Bjeg mozgova “ i dalje traje..Idu djeca ide sve što valja.. A nama ostaju ovi .Šefovi  Rasprodaja, ili primopredaja ostataka korita izgubljenih politika, bez obzira. opijenih “Vlašću”. Srećom  , zahvaljujući gardi.. nigdje kao tu ne dolazi do izražaja istinska čovječja sloboda, zrela svijest i hrabrost preuzimanja osobnog poslanja i odgovornosti što daje ovoj zemlji konačnu utjehu  za izverđenu životnu dužnost.. po volji svevišnjega. Jer narod junaka koji pobjedio je u nemogućim uvjetima.. ne može se preko noći pretvoriti u narod kukavica nesposobnih osigurati život  svoje zajednice! Jer oni koji su se žrtvovali... vjerovali su u život, u budućnost domovine,u vrijednost žrtve.. ne Ega kukavica..

** Mišljenja iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije Portala Dnevnih Novosti

Izvorni autor: Ivica Matešić Jeremija/PDN

Autor: