‘IZ MINUTE U MINUTU ŠANSE SU SVE MANJE’! Zadranka očajna nakon vijesti iz Turske: ‘Nemamo nikakvih informacija, nestala je i mala curica’

07.02.2023. 14:04:00

GUBI SVAKU NADU

Zadranka Antonija Blažević je za Zadarski list ispričala kako je obitelj njezina supruga još uvijek pod ruševinama na području pogođenom potresom.

Pet članova obitelji za kojima se još traga žive u pokrajini Kahramanmaras u blizini granice sa Sirijom.

“Nažalost, šanse da će preživjeti iz minute u minutu su sve manje, a vremenski uvjeti, niske temperature, snijeg otežavaju potragu”, rekla je Blažević koja sa suprugom živi u Švicarskoj.

Nema dovoljno spasilačkih ekipa

Od jučer su bezbroj puta pokušali stupiti u kontakt s članovima obitelji, ali bez uspjeha. Kaže kako je njezin svekar uspio izaći živ iz ruševina, ali ne znaju ni je li ozlijeđen ni je li u bolnici.

“Kratko smo uspjeli s njim se čuti, ali linije su loše, nema interneta, struje, pa ne znamo detalje. On je, na sreću, uspio izaći na vrijeme, između dva potresa iz zgrade koja se srušila”, rekla je.

“U jednoj zgradi od pet katova živjela je suprugova tetka, nju još nisu našli.  U drugoj također, druga tetka s djecom, sinom od 20 i djevojčicom od četiri godine, i oni su još uvijek pod ruševinama. Zgrade su srušene do temelja, nemamo nikakvih informacija da su pronađeni, a kako vrijeme odmiče, nažalost, sve je manje nade da će biti spašeni”, rekla je Antonija i dodala kako joj je sestrična njezina supruga rekla da nema dovoljno spasilačkih ekipa, potražnih pasa, ali ni strojeva koji bi uklonili ruševine.

Izvor: Dnevno.hr/Foto: video screenshot/CNN

Izvorni autor: PDN/Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.