IZ RUSIJE STIŽE NOVA PRIJETNJA! Zaharova jasno poručila Litvi: Reakcija na blokadu Kalinjingrada “neće biti samo diplomatska”

22.06.2022. 18:18:00

Odgovor Moskve na blokadu ruske eksklave Kalinjingrada od strane Litve, neće biti isključivo diplomatske, već praktične prirode, rekla je danas  glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova, prenosi ju Interfax.

“Jedno od glavnih pitanja bilo je hoće li odgovor biti isključivo diplomatski. Odgovor je: ne”, rekla je Maria Zaharova na tjednom obraćanju novinarima. “Odgovor neće biti diplomatski nego praktičan”, tvrdi Zaharova, ali nije htjela dalje elaborirati vrstu praktičnih mjera koje Rusija planirala poduzeti protiv Litve. Jučer je Patrušev rekao da na reakciji rade različiti sektori Rusije, a da će reakciju osjetiti litvanski narod.

Naime, Kalinjingrad je ruski teritorij kojeg je od nacista preuzela Crvena armija. Nalazi se na Baltičkom moru između Poljske i Litve. Litva je krajem prošlog tjedna blokirala prolazak nekih od proizvoda do Kalinjingrada uz objašnjenje da provode sankcije od strane EU. Bruxelles je također stao iz poteza Litve. Moskva je bijesna i svakodnevno prijeti.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:screenshot/dimsumdaily.hk

Izvorni autor: 7dnevno/Interfax

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.