IZA ZATVORENIH VRATA MILANOVIĆ PRIMIO BRANITELJE! Održan važan susret na Pantovčaku, evo o čemu su razgovarali s predsjednikom

24.11.2021. 17:35:00

U Uredu predsjednika Zoran Milanović u srijedu se susreo s predstavnicima Veteranske udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Hrvatske kako bi porazgovarali o glavnim problemima s kojima se susreću u životu.

U fokusu razgovora bio je, priopćeno je iz Ureda, projekt Udruge za pružanje psihosocijalne pomoći hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji.

Razgovor o problemima

Predstavnici Udruge istaknuli su kako se projekt psiho-socijalnog osnaživanja sastoji od terenskog, grupnog i individualnog savjetovanja, uz angažman stručnih osoba s dugogodišnjim iskustvom u radu s braniteljima.

Nadalje, predstavnici Udruge kao glavni problem maloljetnih dragovoljaca, hrvatskih branitelja, naveli su neprepoznavanje maloljetnih branitelja kao kategorije hrvatskih branitelja u Zakonu o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, dok su istovremeno prepoznati u Pravilniku o utvrđivanju postotka oštećenja organizma hrvatskih ratnih vojnih invalida (HRVI) iz Domovinskog rata.

Razgovaralo se i o mogućnosti dodjele Spomenice Domovinskog rata za sudionike koji imaju riješen status branitelja/dragovoljca.

Na sastanku s predsjednikom Milanovićem bili su predsjednik Udruge Dražen Jurmanović, savjetnica Morisa Mikić te članovi Dean Mostina, Danijela Lalić i Robert Vorgić, dok je uz predsjednika Milanovića bio posebni savjetnik za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković.

Izvor: dnevno.hr/Foto:Pixell

Izvorni autor: D.V.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.