Izašla je igra Bitka za Vukovar, bazira se na stvarnim događajima iz Domovinskog rata

03.02.2023. 15:20:00

Izašla je računalna igra "Battle of Vukovar: Rain of Steel", koja se temelji na istinitim događajima u Vukovaru iz '90-ih godina prošlog stoljeća, prenosi Dragovoljac.com.

Na platformi za računalne videoigre Steamu izašla je igra pod nazivom "Battle of Vukovar: Rain of Steel", koju bismo mogli prevesti kao "Bitka za Vukovar: Čelična kiša". Još uvijek nije dostupna kompletna verzija, a rani pristup igri može se kupiti za 9,75 eura. 

Igra je posebno zanimljiva zato što se bazira na stvarnim događajima. Radnja je, naime, smještena u Vukovaru 1991. godine, a bavi se događajima iz Domovinskog rata. Igra će biti napravljena u 10 nivoa, a igrači će moći baratati originalnim oružjem i vozilima koji su se za vrijeme Domovinskog rata koristili.

"Prva misija bit će 24. kolovoza, kada je pokojni Luka Andrijanić oborio prva dva neprijateljska zrakoplova. Znači prva misija će biti probiti se do područja odakle možeš gađati zrakoplove i oboriti dva neprijateljska zrakoplova u određeno vrijeme i na određeni način. Kada prođete prvu misiju, dolazi druga, a to je uništavanje prvog neprijateljskog tenka u gradu Vukovaru, to se dogodilo dan kasnije 25. kolovoza, kada je zaustavljena kolona tenkova i spriječeno da se oni probiju u Borovo Naselje. Od misija, tu su Trpinjska cesta i uništavanje tenkova i druge, a rješavajući te misije, čovjek će znati kako se odvijala Bitka za Vukovar. A to nam je cilj", objašnjavao je ranije Damir Plavšić, jedan od vukovarskih branitelja koji je sudjelovao u nastanku igre. 

Izvor: Dragovoljac.com/PDN/Foto:Battle of Vukovar: Rain of Steel

Izvorni autor: PDN/Dragovoljac.com/Direktno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.