Izašla prva igra o Domovinskom ratu, u njoj se pojavljuju i stvarni branitelji: ‘Dečki, samo ispričajte istinu o Vukovaru‘

22.02.2023. 14:24:00

KAKO JE NASTALA

Igru je financiralo Ministarstvo, za razvoj su korišteni dronovi, a igrači mogu igrati na strani JNA

Punih su 87 dana 1863. branitelja nadljudskim naporima u nemogućim uvjetima pod kišom granata i metaka branili Vukovar, a sada neki od njih postaju glavni junaci računalne igre Battle of Vukovar: Rain of Steel, prve hrvatske igre koja se bavi Domovinskim ratom i prve koja tematizira krvavu obranu grada heroja.

A da bi vjerno prenijeli događaje, programeri iza igre, među ostalim, dronovima su iz zraka snimali grad kako bi reljef i raspored ulica na mapi bio što točniji, punih pet godina razgovarali s preživjelim braniteljima, izučavali arhivsku građu te korišteno oružje i taktiku.

Tim mladih programera i developera iz Slavonskog Broda 2017. godine...

Više OVDJE

Izvor: Jutarnji list

Izvorni autor: Bruno Gazibara/Foto: snimka zaslona/ilustracija

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.