Izbornik Nenad Šoštarić zaplakao je nakon osvojene brončane medalje: Ispisali smo povijest hrvatskog rukometa...

20.12.2020. 18:28:00

Izbornik hrvatskih rukometašica Nenad Šoštarić bio je presretan nakon pobjede Hrvatske protiv Danske i osvajanja brončane medalje na Europskom prvenstvu. U njega i njegove djevojke prije ovog Europskog prvenstva nitko nije vjerovao, a u domovinu se vraćaju s prvom medaljom za hrvatski ženski rukomet

'Savršena obrana, a odigrali smo pametno u napadu. Takozvani eksperti su jučer govorili da smo mi vrlo nisko u rukometu i da protiv Danske nemamo niti jedan posto šanse', kroz suze je pričao nakon veličanstvene pobjede u borbi za brončanu medalju hrvatski izbornik Nenad Šoštarić.

Nije skrivao emocije, nakupilo se previše toga, bilo je tu puno omalovažavanja i nepovjerenja u njega i njegove izabranice.

'Znali smo da je ovo za povijest, da ovo ulazi anale hrvatskog sporta, a ne samo hrvatskog rukometa. Nismo se htjeli žaliti prije polufinala, Pijević nije spavala zbog bolesti, doktori su radili s njom. Nismo se žalili, nismo se ni tada, ovo je noć za slavlje i veselje. Ovo je noć da hrvatska slavi ove heroine!', kazao je Šoštarić te otkrio:

'Imali smo veliku motivaciju jer je njihov bivši izbornik jučer kazao da smo mi nešto nisko u rukometu. Njegova ekspertiza je loša. Dva puta se nije plasirao na Olimpijske igre i bio je dva puta četvrti na EP-u.'

Za kraj je Šoštarić istaknuo:

'Rukomet je i najtrofejniji i najmnogoljudniji hrvatski sport, u njega vrijedi ulagati. Sad se pratilo od siječnja do siječnja kad su igrali muškarci, nadam se da će se sada od prosinca do prosinca kad mi igramo.'

Izvor: tportal.hr/Foto: HENNING BAGGER

Izvorni autor: Ivan Žurić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.