IZLOŽBOM '50 GODINA HRVATSKOG PROLJEĆA' U STUDENTSKOM CENTRU

16.06.2021. 22:30:00

SINOĆ JE OTVOREN cetvorodnevni znanstveni skup na ovu temu koji ce se odrzati u Matici Hrvatske. Program i sudionici skupa nalazi se u komentaru ove objave. Skup se odrzava pod visokim pokroviteljstvom vlade RH i sponzorstvom Janafa.
Otvaranju izložbe nazocili su i visoki predstavnici hrvatske vlade (premijer, predsjednik sabora, ministrica kulture). Pozdravni govor je odrzao premijer a od sudionika Hrvatskog proljeca skup su pozdravili I.Z.Čičak i D. Budisa. Otvaranje izlozbe popratile su sve tv medijske kuce.
Nastupni govor premijera nalazi se na web stranici vlade:
Direktor Hrvatskog drzavnog arhiva, između ostalog, pripomenuo je, da je veliki dio povijesne gradje na ovu temu nestao a da je dio izlozbene gradje posudjen iz beogradskog arhiva.
Dio sudionika prisutnih na otvaranju izlozbe je primjetio da da su izlozeni uglavnom materijali sa tadasnjih dogadjanja u CK Hrvatske a da nedostaju prikazi masovne pobune iz ostalih dijelova Hrvatske, kao da je i u cijelosti izostao prikaz Marka Veselice kao aktivnog proljecara.
Ostaje za vidjeti da li će ovodobne tzv domoljubne javne osobe ovih dana u slobodnim diskusijama na znastvenom skupu imati sto reci na temu hrvatskog proljecća.
Za srijedu predvidjeno je izlaganje dr. T. Jonjica ciji sadrzaj izlaganje prenisimo sa njegova fb zida:

Izvor: Gordana Maras/Foto: Screenshot

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor: