Izraelska vojska: 'Bombardirali smo stotine ciljeva u Gazi i ubili nekoliko zapovjednika Hamasa'

24.10.2023. 10:05:00

PRIPREMA ZA KOPNENU OFENZIVU

Na granicama obalnog pojasa, u kojem živi više od 2 milijuna ljudi, izraelska vojska se priprema za moguću kopnenu ofenzivu

Izraelska vojska priopćila je u utorak ujutro da je ponovno bombardirala stotine ciljeva u Pojasu Gaze, ubivši nekoliko zapovjednika islamističkog Hamasa, prenosi 24sata.

- Tijekom prošlog dana, IDF je napao više od 400 terorističkih ciljeva i ubio nekoliko zapovjednika Hamasa i brojne operativce koji su pripremali napade - objavile su Izraelske obrambene snage (IDF) na Telegramu.

- U opsežnoj operaciji razbijanja Hamasovih terorističkih sposobnosti, IDF je napao desetke Hamasovih naoružanih ljudi koji su se pripremali ispaliti rakete i izvesti terorističke napade na izraelsku frontu - rekla je vojska, dodajući da su IDF borbeni zrakoplovi "napali desetke terorističkih infrastruktura i Hamasovih baza" u pet četvrti.

Zrakoplovi IDF-a također su "napali operativno okno Hamasova tunela koji je terorističkim operativcima omogućio brz pristup obali" i "zapovjedne centre koje koriste Hamasovi operativci i mjesta za okupljanje smještena u džamijama koje koristi Hamas".

Vojska je rekla da je u udarima također ubila zamjenike zapovjednika triju bataljuna.

Naoružani militanti Hamasa napali su Izrael 7. listopada, ubivši više od 1.400 ljudi, uglavnom civila u pograničnom području, i oteli više od 200 drugih, prema izraelskoj vojsci.

Izrael je na teroristički napad odgovorio teškim bombardiranjem Pojasa Gaze.

Izraelske snage u tim su bombardiranjima do sada ubile preko 5000 ljudi, od kojih su više od 62 posto žene i djeca, prema podacima ministarstva zdravstva koje vodi Hamas, a ranjeno je više od 15. 270 ljudi. 

Na granicama obalnog pojasa, u kojem živi više od 2 milijuna ljudi, izraelska vojska se priprema za moguću kopnenu ofenzivu.

Izvor: 24sata/Foto:screenshot/Izraelska vojska/bombardiranje Gaze

Izvorni autor: PDN/24sata/HINA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.