Izraelska vojska tvrdi: U zračnom napadu u Bejrutu ubijen vođa Hezbolaha Hassan Nasrallah

28.09.2024. 12:00:00

Prema tvrdnjama izraelskih obrambenih snaga (IDF), u petak je u zračnom napadu na Bejrut ubijen glavni tajnik Hezbolaha, Hassan Nasrallah. Napad je izveden na podzemni stožer Hezbolaha smješten ispod stambene zgrade u području Dahieh u južnom dijelu Bejruta. Uz Nasrallaha, u napadu su stradali Ali Karki, zapovjednik Hezbolahove južne fronte, te nekoliko drugih visokih zapovjednika ove organizacije.

"Nakon preciznih obavještajnih podataka IDF-a i sigurnosnog establišmenta, borbeni zrakoplovi IAF-a izveli su ciljani udar na središnji stožer terorističke organizacije Hezbolah, koji se nalazio pod zemljom ispod stambene zgrade u području Dahieh u Bejrutu. Udar je izveden dok je viši zapovjedni lanac Hezbolaha bio u stožeru i radio na terorističkim aktivnostima protiv građana Izraela", priopćio je IDF. Također su istaknuli da je Nasrallah tijekom svojih 32 godine na čelu Hezbolaha odgovoran za ubojstvo brojnih izraelskih civila i vojnika te za terorističke napade diljem svijeta.

Hezbolah se zasad nije oglasio povodom ovih tvrdnji.

Izvor: Dnevnik.hr

Izvor: Dnevnik.hr/Foto:Hassan Nasrallah/Afp

Izvorni autor: PDN/Dnevnik.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.