Izvor upoznat s pregovorima tvrdi: 'Dogovor između Izraela i Hamasa bliži je nego ikad...'

21.11.2023. 15:01:00

IDE PRIMIRJE?

Čelnik Hamasa rekao je ranije u utorak da je Hamas blizu dogovora o prekidu vatre s Izraelom, premda se nastavljaju napadi na Gazu i raketiranje Izraela.

Dogovor između Izraela i Hamasa, uz posredovanje Katara, o puštanju na slobodu talaca i višednevnoj stanci u borbama u "posljednjim je fazama" i "bliži nego ikad", rekao je u utorak izvor upoznat s pregovorima, prenosi 24sata.

Pregovara se o puštanju na slobodu 50 civilnih talaca koje drži Hamas i palestinskih žena i djece iz izraelskih zatvora, rekao je izvor.

Ako se to ostvari, to će biti najveće puštanje na slobodu talaca i prva razmjena zatvorenika od početka rata 7. listopada kada je Hamas napao Izrael i oteo 240 talaca.

Čelnik Hamasa rekao je ranije u utorak da je Hamas blizu dogovora o prekidu vatre s Izraelom, premda se nastavljaju napadi na Gazu i raketiranje Izraela. 

Izrael općenito ne želi komentirati status pregovora koje vodi Katar.

Izraelska televizijska postaja Channel 12 citirala je neimenovanog visokog izvora iz vlade koji je rekao da "su blizu" dogovora, ali bez drugih pojedinosti.

Izvor: 24sata/Foto:video screenshot / 24sata / Reuters

Izvorni autor: PDN/24sata/HINA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.